Σειρά ερωτημάτων από τον Πρόεδρο του Α.Σ. Καλαμάτας για τις πλημμύρες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σειρά ερωτημάτων από τον Πρόεδρο του Α.Σ. Καλαμάτας για τις πλημμύρες

Σειρά ερωτημάτων από τον Πρόεδρο του Α.Σ. Καλαμάτας για τις πλημμύρες

Share This
Πρόσφατα η περιοχή Καλαμάτα δέχθηκε σύμφωνα με τα μετερεωλογικά δεδομένα ένα υψηλό φορτίο βροχής που έχει αγγίξει και τα 70 χιλιοστά σε μία μόλις μέρα. Πολλές από τις υπαίθριες καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς. Πολλές από τις αγροκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις θα μείνουν για πολύ καιρό απροσπέλαστες και με σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους. Σε επίσκεψη την ημέρα της πλημμύρας βρεθήκαμε και στα αντλιοστάσια την περιοχής αλλά και σε πολλούς παραγωγούς που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το μέγεθος της καταστροφής από την υπερχείλιση ενός ποταμού, που τους πήγε πολλά χρόνια πίσω. Ήταν η εποχή πριν το έργο του αναδασμού που η περιοχή της Σπερχογείας ήταν βάλτος.
Το καιρικό φαινόμενο από μόνο του όμως, δεν ήταν ικανό να δημιουργήσει τα τεράστια και πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν ειδικά σε μία και μόνο υδρολογική λεκάνη όπως είναι αυτή του Άρι ποταμού. Προκύπτουν λοιπόν πολύ σημαντικά ερωτήματα και καλώ τη δημοτική αρχή που έχει και την ευθύνη διαχείρισης και εποπτείας των υδατορεμάτων να απαντήσει στους παραγωγούς της περιοχής μας αλλά και σε όλους τους δημότες και οποιαδήποτε άλλη αρχή ελέγχου εποπτεύει το δήμο μας, για την αμέλεια και τις παραλείψεις της. Συγκεκριμένα πόσα χρήματα έχει λάβει ο δήμος από την πολιτική προστασία για την αντιμετώπιση και πρόληψη από φυσικές καταστροφές. Πόσα από αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τον καθαρισμό του βασικού αποδέκτη πλημμυρικών απορροών, του Άρι ποταμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages