Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη στην Καλαμάτα για τους αθιγγάνους - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη στην Καλαμάτα για τους αθιγγάνους

Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη στην Καλαμάτα για τους αθιγγάνους

Share This
Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Ίων Σαγιάς, συνοδευόμενος από ειδικούς επιστήμονες αυτής της Ανεξάρτητης Αρχής, επισκέφθηκε στο Δημαρχείο Κσλαμάτας και συναντήθηκε με το Δήμαρχο. Τα στελέχη του Συνηγόρου του Πολίτη είχαν προηγουμένως επισκεφθεί την Μπιρμπίτα και τον παράνομο καταυλισμό αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας ανέλυσε λεπτομερώς τις επί σειράν ετών προσπάθειές του σχετικά με την αξιοποίηση των εκτάσεων που η Πολιτεία αγόρασε στην Μπιρμπίτα και τη Μακαρία, για το σκοπό υπέρ του οποίου αποκτήθηκαν, δηλαδή για την προσωρινή στέγαση των αθιγγάνων.
Αναφέρθηκε, ακόμη, στον παράνομο καταυλισμό που αθίγγανοι έχουν δημιουργήσει στην περιοχή της Αγίας Τριάδος, καταλαμβάνοντας ιδιωτικά και δημόσια οικόπεδα, ακόμη και τα πρανή των δημοτικών οδών, τονίζοντας πως πρέπει να επικρατήσει η νομιμότητα και όσοι κατοικούν εκεί να μετεγκατασταθούν στην Μπιρμπίτα. Για την εφαρμογή της νομιμότητας, ο Δήμος προχώρησε στη θυροκόλληση πρωτοκόλλων αυθαιρέτων στις παράνομες κατασκευές αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα και το σχετικό φάκελο κοινοποίησε στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με ευρεία πλειοψηφία, προτείνει προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως χώρο μετεγκατάστασης των αθιγγάνων εκείνον της Μπιρμπίτας, ο οποίος έχει λάβει όλες τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις. Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία πλέον ανήκει ο χώρος της Μπιρμπίτας και της Μακαρίας, δεν ανταποκρίνεται στο θέμα της μετεγκατάστασης εκεί των αθιγγάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages