Μ. Αγγελάκας: «Στρατηγικός μας στόχος ο χωροταξικός σχεδιασμός» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μ. Αγγελάκας: «Στρατηγικός μας στόχος ο χωροταξικός σχεδιασμός»

Μ. Αγγελάκας: «Στρατηγικός μας στόχος ο χωροταξικός σχεδιασμός»

Share This
Το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου, του Δήμου Πύλου Νέστορος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας.Με την έγκριση του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. επιτυγχάνεται η πολεοδομική οργάνωση του οικιστικού δικτύου του Πεταλιδίου στις πολεοδομημένες και προς πολεοδόμηση περιοχές του. Σημειώνεται ότι, τον τελευταίο χρόνο, ο Γενικός Γραμματέας έχει εγκρίνει τρία ακόμη Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. , αυτά της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης του Δήμου Πύλου Νέστορος της Π.Ε. Μεσσηνίας, της Δημοτικής Ενότητας (πρώην Δήμου) Μονεμβασιάς του Δήμου Μονεμβασιάς της Π.Ε. Λακωνίας και της Δημοτικής Ενότητας (πρώην Δήμου) Ασωπού του Δήμου Μονεμβασιάς της Π.Ε. Λακωνίας, καθώς επίσης και δυο Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΓΠΣ) του Αγρινίου και της Κορίνθου.
Σε δήλωσή του, αμέσως μετά την υπογραφή, ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης, που είναι αποτέλεσμα εργώδους προσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και άριστης συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για το Πεταλίδι, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages