«Ώριμες οι συνθήκες να συζητηθεί η μεταφορά του φόρου ακινήτων στους δήμους» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Ώριμες οι συνθήκες να συζητηθεί η μεταφορά του φόρου ακινήτων στους δήμους»

«Ώριμες οι συνθήκες να συζητηθεί η μεταφορά του φόρου ακινήτων στους δήμους»

Share This
Την εκτίμηση ότι «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να μπορέσει να μπει στο τραπέζι και να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση» της μεταφοράς του φόρου ακινήτων στους δήμους, εξέφρασε σε συνέντευξή του στον Alpha 9,89 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Όπως είπε συγκεκριμένα «το ποσό που προϋπολογίζει το κράτος να εισπράξει από τον φόρο ακινήτων, αντιστοιχεί σχεδόν στο ποσό που δίνει το κράτος στους δήμους», τονίζοντας πως «κάποτε θα πρέπει να ισχύσει και στην Ελλάδα, όπως, άλλωστε, είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η είσπραξη του φόρου ακινήτων να γίνεται από τους ΟΤΑ. Άλλωστε, αυτό συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Σχεδόν σε όλο τον κόσμο όπου εφαρμόζεται αυτό το σύστημα ο φόρος είναι ανταποδοτικός».
Ο κ. Μιχελάκης διευκρίνησε ακόμα ότι «ανάλογα με το τι ποιότητα υπηρεσιών θέλει να έχει ένας δήμος, θα ορίζει και το ύψος του φόρου που θα μπαίνει πάνω στα ακίνητα. Ο κάθε δήμος θα μπορεί και μέσα στα όρια του να ορίσει, αν το κρίνει σκόπιμο, διαφορετικό επίπεδο φορολογίας. Είναι ένα μέτρο που ενισχύει κατά πολύ την αυτοτέλεια των δήμων, γιατί παύει πια ο δήμος να εξαρτάται οικονομικά από το κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages