Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου «Τζάνε – Καλαμάκι» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου «Τζάνε – Καλαμάκι»

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου «Τζάνε – Καλαμάκι»

Share This
Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την ανάδοχο εργοληπτική εταιρεία η σύμβαση για την κατασκευή του Τμήματος Γέφυρα Τζάνε – Έξοδος Καλαμακίου, του οδικού άξονα Ριζόμυλος – Κορώνη, με προϋπολογισμό 15.211.969 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης το Μάιο του 2015.«Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και ειδικότερα της Μεσσηνίας, εφόσον πρόκειται για μια περιοχή με ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά στους τομείς του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι το έργο θα διευκολύνει την κυκλοφορία σε ένα πολύ δύσκολο κομμάτι, θα αυξήσει το επίπεδο ασφάλειάς του, ενώ οι παρεμβάσεις θα αφορούν νέα και παλαιά χάραξη, αλλά και την κατασκευή μιας γέφυρας. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία επιτάξεων για τις απαλλοτριώσεις, το κόστος των οποίων εκτιμάται στο 1.600.000 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχολίασε επίσης θετικά το γεγονός ότι ανάδοχος του έργου είναι Πελοποννησιακή εταιρεία, γεγονός το οποίο στην παρούσα οικονομική συγκυρία ενδυναμώνει την τοπική οικονομία. Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Έργων και Ενημέρωσης, κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, τόνισε τη σημασία που έχει η υλοποίηση του έργου αυτού για τον άξονα Ριζόμυλος – Κορώνη. «Η συμβασιοποίηση του τμήματος αυτού σε συνδυασμό με τη συμβασιοποίηση του τμήματος Σουληνάρι – Κορυφάσσιο, του άξονα Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, αλλά και με την ολοκλήρωση των μελετών για τα λοιπά τμήματα των αξόνων της Μεσσηνίας αποτελούν ελπιδοφόρα μηνύματα για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το ενδομεσσηνιακό δίκτυο». Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα για την υλοποίηση του έργου εντός των συμβατικών προθεσμιών και πρόσθεσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ούτως ώστε το έργο να ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages