Αθήνα το χρησιδάνειο για το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας από Νίκα και Αμπατζόγλου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Αθήνα το χρησιδάνειο για το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας από Νίκα και Αμπατζόγλου

Αθήνα το χρησιδάνειο για το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας από Νίκα και Αμπατζόγλου

Share This
ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ χρησιδανείου για την παραχώρηση στο Δήμο Καλαμάτας κατά χρήση του αμφιθεάτρου του κτηρίου του ΟΑΕΔ, στην οδό Αριστομένους 95, υπέγραψαν, χθες, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Σημειώνεται, πως ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα επισκεφθεί την Καλαμάτα την επόμενη Πέμπτη, για την παράδοση επισήμως του αμφιθεάτρου στο Δήμο, ενώ η πρώτη εκδήλωση που θα διεξαχθεί σ’ αυτό είναι των υγειονομικών, το προσεχές Σάββατο 30 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως το ΔΣ του Οργανισμού αυτού, με απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση στο Δήμο Καλαμάτας των χώρων αμφιθεάτρου στο κτήριο όπου στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο, ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ, το δε Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε τους όρους του χρησιδανείου.
Η παραχώρηση έγινε για 10 χρόνια, άνευ αμοιβής. Τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των χώρων του αμφιθεάτρου βαρύνουν το Δήμο Καλαμάτας. Σκοπός του Δήμου είναι να δώσει στα ερασιτεχνικά καλλιτεχνικά σχήματα, καθώς και στις χορωδίες της Καλαμάτας, αλλά και στις ορχήστρες της πόλης τη δυνατότητα να το χρησιμοποιούν για τις εκδηλώσεις τους. Η πολύπλευρη καλλιτεχνική προσπάθεια στην Καλαμάτα δεν είναι δυνατόν να στεγαστεί σε υπάρχοντες χώρους, οι οποίοι ανεπαρκούν να καλύψουν αφενός τη ζήτηση και αφετέρου – λόγω μικρού μεγέθους εγκαταστάσεων – να δεχθούν το πολυπληθές κοινό που προσέρχεται στις φροντισμένες εκδηλώσεις των καλλιτεχνικών οργανισμών και σχημάτων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Σημειώνεται, μάλιστα, πως η ζήτηση για τη διενέργεια εκδηλώσεων δεν περιορίζεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, δεδομένου ότι μέσω της Καλαμάτας εξυπηρετείται πρακτικά όλος ο Νομός Μεσσηνίας, ελλείψει αναλόγων αιθουσών σε άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages