Άμεση δρομολόγηση του τρένου στη γραμμή Διοικητήριο Καλαμάτας - Μεσσήνη - ΤΕΙ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Άμεση δρομολόγηση του τρένου στη γραμμή Διοικητήριο Καλαμάτας - Μεσσήνη - ΤΕΙ

Άμεση δρομολόγηση του τρένου στη γραμμή Διοικητήριο Καλαμάτας - Μεσσήνη - ΤΕΙ

Share This
Την άμεση δρομολόγηση του τρένου στη γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη - ΤΕΙ αλλά και μέχρι το Διοικητήριο της Καλαμάτας, ζητάει ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας, από τον υπουργό Μεταφορών, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ενώ ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό, τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και εκπροσώπους φορέων… Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια, εφόσον γίνονται τακτικά, με πυκνότητα και σοβαρό προγραμματισμό, θα εξυπηρετούν πολύ κόσμο καθημερινά και θα είναι βιώσιμα οικονομικά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τη σχετική επιστολή του Συλλόγου κατέθεσε στη Βουλή, ως αναφορά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.
Ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας γράφει στον υπουργό Υποδομών: «Πέρασαν περίπου δυόμισι χρόνια από την άδικη και κατά γενική ομολογία ατεκμηρίωτη αναστολή λειτουργίας των δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μεσσηνίας. Κατά τον πρώτο χρόνο, η τοπική κοινωνία παρακολουθούσε άναυδη την ανελέητη λεηλασία και το βανδαλισμό της προσφάτως ριζικά ανακαινισμένης σιδηροδρομικής γραμμής και των ιστορικών κτιρίων των σιδηροδρομικών σταθμών που είναι χαρακτηρισμένοι από το Υπουργείο Πολιτισμού ως έργα τέχνης χρήζοντα ειδικής προστασίας, φυσικό επακόλουθο της βεβιασμένης και χωρίς προγραμματισμό εγκατάλειψης της Δημόσιας Περιουσίας. Κατά το δεύτερο χρόνο, η τοπική κοινωνία με ιδιαίτερο ενθουσιασμό αγκάλιασε την αξιέπαινη πρωτοβουλία των ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ να επανενεργοποιήσουν το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου με τη μορφή περιοδικών δρομολογίων εκδρομικού - τουριστικού χαρακτήρα, ανταποκρινόμενη με τη θεαματική συμμετοχή της στις διοργανωθείσες εκδρομές, με αποκορύφωμα την ανέλπιστη κοσμοσυρροή στα δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες μεταξύ Καλαμάτας - Μεσσήνης επ’ ευκαιρία του Νησιώτικου πανηγυριού, αποδεικνύοντας έτσι την αγάπη και το βαθύ συναισθηματικό δέσιμο των Μεσσηνίων με το σιδηρόδρομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages