Με επίκεντρο την Καλαμάτα θα εορτασθεί τη Δευτέρα η επέτειος του «ΟΧΙ» στη Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Με επίκεντρο την Καλαμάτα θα εορτασθεί τη Δευτέρα η επέτειος του «ΟΧΙ» στη Μεσσηνία

Με επίκεντρο την Καλαμάτα θα εορτασθεί τη Δευτέρα η επέτειος του «ΟΧΙ» στη Μεσσηνία

Share This
ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ την Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα ο επίσημος εορτασμός της 73ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ο εορτασμός θα αρχίσει με την ανατολή του Ηλίου με χαρμόσυνο κτύπημα των καμπανών των εκκλησιών, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίζει στους δρόμους της πόλης θούρια και εμβατήρια. Στις 10:15 θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, χοραστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η θεολόγος Παναγιώτα Σπάλα, καθηγήτρια του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας. Ακολούθως οι επίσημοι θα καταθέσουν στεφάνι στο ηρώο της πλατείας της 23ης Μαρτίου, ενώ στις 11:15 είναι προγραμματισμένο να αρχίσει η παρέλαση μαθητών, φορέων και Συλλόγων καθώς και τμημάτων του Στρατού και της Αεροπορίας. Στον εορτασμό την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γ. Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης Νίκος Κανελλόπουλος. Ανάλογος θα είναι ο εορτασμός στους υπολοίπους Δήμους της Μεσσηνίας. Ξεχωριστή εκδήλωση οργανώνει στις 10:00 το πρωί το ΚΚΕ Μεσσηνίας με συγκέντρωση στην πλατεία Όθωνος και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
Γεμάτο από υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας ήταν χθες το αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» για την εκδήλωση της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευρά, ο Γ.Γ. της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Χριστόπουλος, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Κλάδης και Γιάννης Πλατάρος, καθώς περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Πριν από την εκδήλωση, η διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου επέδωσε βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου και ορίστηκαν ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες του στην παρέλαση της Δευτέρας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας Ιωάννα- Μαρία Τσορώνη, η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό του πολέμου, στην Εθνική Αντίσταση και την απελευθέρωση. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης ανέλαβε το Μουσικό Σχολείο με προβολές βίντεο, απαγγελίες ποιημάτων, αναγνώσεις κειμένων και επίκαιρων τραγουδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages