ΟΧΙ σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΟΧΙ σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο

ΟΧΙ σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο

Share This
Στο ζήτημα των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το δημόσιο αναφέρθηκε σήμερα σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Ο Κώστας Μαργέλης σημείωσε χαρακτηριστικά: Στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας το τελευταίο χρονικό διάστημα δεχόμεθα διαμαρτυρίες από συμπολίτες για κατασχέσεις από το Δημόσιο ποσών, τα οποία προέρχονται από μισθούς ή συντάξεις, χωρίς να τηρηθεί από την Τράπεζα ο περιορισμός του ακατάσχετου όπως τίθεται από το νόμο. Σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), είναι καταρχήν δυνατή η κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων οφειλετών προς το Δημόσιο.
Ο περιορισμός στον τρόπο κατάσχεσης προβλέπεται στο άρθρο 31 του ΚΕΔΕ: Δεν επιτρέπεται η κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως είναι μικρότερο των χιλίων ευρώ, στις περιπτώσεις δε που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση επί του ενός τετάρτου αυτών, πάντα όμως πρέπει να μένει το ποσό των 1000 ευρώ. Συνήθως οι Τράπεζες δεν ερευνούν, ως όφειλαν, αν ο λογαριασμός που τηρεί στην Τράπεζα ο πολίτης είναι λογαριασμός στον οποίο κατατίθεται ο μισθός ή η σύνταξη ή το ασφαλιστικό επίδομα και κατάσχει το σύνολο του ποσού. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δηλώσουν όλοι στις Τράπεζες ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός τους, είναι λογαριασμός μισθοδοσίας, ώστε να αποφύγουν τέτοια προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages