Παραθαλάσσια ζώνη: αναβάθμιση με συνεργασία Δήμου και επαγγελματιών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παραθαλάσσια ζώνη: αναβάθμιση με συνεργασία Δήμου και επαγγελματιών

Παραθαλάσσια ζώνη: αναβάθμιση με συνεργασία Δήμου και επαγγελματιών

Share This
«Με τους επαγγελματίες συνεννοηθήκαμε απολύτως», επεσήμανε σήμερα ο Δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους σε αίθουσα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κι επισημαίνοντας πως υπάρχει συμφωνία Δήμου και επαγγελματιών στο δίπτυχο: καταβολή των τελών από τους επαγγελματίες, εκτέλεση έργων και παρεμβάσεων από το Δήμο. Ο Δήμαρχος Π. Νίκας τόνισε πως τα προβλήματα σχετικά με την καταβολή των οφειλομένων τελών εκ μέρους των επαγγελματιών λύθηκαν και από αύριο θα αρχίσει η εισροή χρημάτων προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ανέφερε, ακόμη, πως τα τέλη αυτά είναι ανταποδοτικά και οι επαγγελματίες θα πρέπει να δουν αντίκρυσμα για όσα καταβάλουν, γι' αυτό και ο Δήμος δεσμεύεται ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχει αλλάξει η όψη και του λιμανιού και της παραθαλάσσιας ζώνης. Ενέργειες και παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κατά τους προσεχείς 3 – 4 μήνες, είναι οι εξής:
1. Να φωτισθεί το λιμάνι 2. Να φωτισθεί ο αντιβραχίονας (χιλιόμετρο) 3. Να δοθεί μέριμνα στην καθαριότητα των χώρων του λιμανιού και της παραλιακής ζώνης 4. Εργολαβία για το πράσινο και τις δενδροφυτεύσεις, περιλαμβανομένου του Πάρκου Λιμενικού 5. Πλακόστρωση του πεζοδρομίου από τη Φαρών μέχρι την Τσαμαδού 6. Μετεγκατάσταση του ωραίου αγάλματος του Αφανούς Ναύτη στην προκυμαία, για την ανάδειξή του.
Ο Π. Νίκας ανέφερε ακόμη ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα διενεργηθεί δημοπρασία για τα κατασχεθέντα πλοία που βρίσκονται επί πολλά χρόνια στο λιμάνι της Καλαμάτας, έχοντας προκαλέσει αισθητικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, οι επαγγελματίες δεσμεύθηκαν να καταθέσουν προτάσεις προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για τα θέματα του λιμένος και της παραθαλάσσιας ζώνης. Σημειώνεται ότι για τα ζητήματα αυτά έγιναν σήμερα δύο συσκέψεις υπό την προεδρία του Δημάρχου, μία με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται από την Τσαμαδού μέχρι το «Πανελλήνιο» και έτερη με εκείνους από το «Πανελλήνιο» μέχρι το «Βυθό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages