Νίκας προς αθιγγάνους: εφαρμογή της νομιμότητας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Νίκας προς αθιγγάνους: εφαρμογή της νομιμότητας

Νίκας προς αθιγγάνους: εφαρμογή της νομιμότητας

Share This
Στην τήρηση της νομιμότητας, ώστε να διαλυθεί ο καταυλισμός της Αγίας Τριάδας και οι ιδιοκτήτες να μπορούν να νέμονται ελεύθερα τα οικόπεδά τους και να οικοδομήσουν σ' αυτά, αλλά και στη φροντίδα για την κοινωνική ομάδα των αθιγγάνων, επέμεινε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Αθιγγάνων, Θανάση Κατσαρή και εκπροσώπους των διαμενόντων στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας.
Ο κ. Νίκας ανέλυσε τις πρωτοβουλίες του Δήμου υπέρ των αθιγγάνων, όπως η παροχή δεκατιανού στους μαθητές τσιγγάνους που φοιτούν στο σχολείο και έχουν ανάγκη, η έναρξη εφαρμογής προγράμματος εκπαίδευσης για αθιγγάνους με 30 δασκάλους από 1ης Οκτωβρίου στο Δήμο Καλαμάτας (το μοναδικό τέτοιο πρόγραμμα στην Πελοπόννησο), η πρόσληψη αθιγγάνων στο Δήμο για εργασία ορισμένου χρόνου (8μηνα και 2μηνα), η απασχόλησή τους στο πλαίσιο κοινωφελούς εργασίας σε Υπηρεσίες του Δήμου ώστε να αποφύγουν τη φυλάκιση, η πρωτοβουλία για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας και Πρόνοιας προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα αυτής της κοινωνικής ομάδας. Επεσήμανε, όμως, ότι ο Δήμος επιδιώκει και την τήρηση της νομιμότητας, γι' αυτό και έγινε θυροκόλληση πρωτοκόλλων αυθαιρέτων σε 64 παράνομα κτίσματα, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, που έχουν ανεγερθεί από αθιγγάνους σε οικόπεδα τα οποία έχουν παρανόμως καταληφθεί.
Η λύση είναι να διαλυθεί αυτός ο καταυλισμός και όσοι διαμένουν εκεί να μεταφερθούν στην Μπιρμπίτα, που έχει λάβει όλες τις αδειοδοτήσεις ως χώρος κατασκήνωσης μη τουριστικού χαρακτήρα. Εξάλλου, ο χώρος 120 στρεμμάτων που έχει αγορασθεί για την προσωρινή στέγαση των αθιγγάνων αποτελεί δικό τους περιουσιακό στοιχείο, για το οποίο δαπανήθηκαν περί τα 3 εκατ. ευρώ και δεν πρέπει να το χάσουν. Ο Π. Νίκας δήλωσε έτοιμος για εποικοδομητικό διάλογο, ζήτησε τις προτάσεις των αθιγγάνων και τόνισε πως ο Δήμος επιδιώκει τη στέγασή τους στην Μπιρμπίτα με τους καλύτερους όρους (Ιατρείο, Εκκλησία, καφενείο κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages