Απεργία, καταλήψεις και κινητοποιήσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Απεργία, καταλήψεις και κινητοποιήσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια

Απεργία, καταλήψεις και κινητοποιήσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια

Share This
Πρώτη μέρα χθες του απεργιακού αγώνα των καθηγητών και όπως ήταν αναμενόμενο η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Στο 90% την ανέβασε η ΟΛΜΕ, αλλά και το υπουργείου μιλά για ποσοστά πάνω από 75% με 80%.Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας τηρείται στάση αναμονής. Πιστεύεται ότι όσο περνούν οι ημέρες, τόσο θα πέφτει η συμμετοχή.Ως απάντηση στο σχέδιο... καθυστερήσεων του υπουργείου η πλευρά των εκπαιδευτικών φαίνεται να απαντά με κοινό αγώνα με τους μαθητές.
Έτσι ξεκίνησαν χθες οι πρώτες καταλήψεις σχολείων τόσο στην Αττική όσο και σε πολλές πόλεις της επαρχίας. Μάλιστα για να βοηθηθούν οικονομικά οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τη δυνατότητα για πολυήμερο αγώνα η ΟΛΜΕ αποφάσισε τη δημιουργία απεργιακού ταμείου με κουπόνια 1,2 και 5 ευρώ για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών. Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν και τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Με τους πρυτάνεις να διαμηνύουν ότι δεν περισσεύει κανείς και τους διοικητικούς υπαλλήλους ήδη στη δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων δεν αποκλείεται να δούμε τις επόμενες ημέρες και κινητοποιήσεις από του φοιτητές για κατάληψη των σχολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages