«Μ’ ένα τριφύλλι φως» στο Ανοικτό Θέατρο Μάνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Μ’ ένα τριφύλλι φως» στο Ανοικτό Θέατρο Μάνης

«Μ’ ένα τριφύλλι φως» στο Ανοικτό Θέατρο Μάνης

Share This
SYNENTEYKSH GIA PARASTASH ODYSSEA ELYTH1Ο ΛΥΡΙΣΜΟΣ της ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από απαγγελία, τραγούδι και μουσική σε σύνθεση του Γιώργου Κουρουπού, θα εγκαινιάσει το Ανοικτό Θέατρο Μάνης που βρίσκεται στο Καμπινάρι της Πλάτσας, την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, υπό το φως της πανσελήνου.
Το αφιέρωμα “Μ’ ένα τριφύλλι φως” είναι ένα πρόγραμμα μουσικής και λόγου που παρουσιάζει κυρίαρχες όψεις του προσωπικού μύθου του Οδυσσέα Ελύτη: φύση, γλώσσα, αισθήσεις, στοχασμό.
Με κύριο άξονα τον λυρισμό του ποιητή αναπτύσσεται η μουσική δίνοντας φόρμες τραγουδιού και μουσικής συνοδείας, σε πρωτότυπη σύνθεση του διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και γνωστού συνθέτη Γιώργου Κουρουπού.
Στην εκδήλωση τραγουδούν ο Σπύρος Σακκάς και η Άρτεμις Μπόγρη. Στο πιάνο θα είναι ο ίδιος ο συνθέτης, στο μαντολίνο η Βιβή Γκέκα, ενώ θα απαγγέλλει ποιήματα του Ελύτη η μούσα του και πνευματική του σύντροφος Ιουλίτα Ηλιοπούλου.
Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 10 ευρώ και προπωλούνται στα εξής σημεία:
Καλαμάτα: Πνευματικό Κέντρο
Καρδαμύλη: Δημαρχείο / Ξυδέας Γιάννης (café) / Σπυρέας Πέτρος (Το Κάστρο), Γιαννακέας Σταύρος (Elies) / Πονηρέας Παναγιώτης (Kalamitsi Hotel)
Καλογριά: Μπαλαχτάρης Κώστας (εστιατόριο) / Πάραλος Café
Στούπα: Σούπερ Μάρκετ «Σαραντέας» / Ραπτέας (café) / Θεοδωρακέας Γιάννης (Lefktron Hotel)
Άγιος Νικόλαος: Σούπερ Μάρκετ «Σαραντέας»
Πλάτσα: Μπασουκέας Γεώργιος (καφενείο)
Πληροφορίες: 6934 009269 / 6978 672848
Συνέντευξη Τύπου
Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, είπε ότι πρόκειται για μια «συνέντευξη χαράς», αφού πρόκειται για τα εγκαίνια του ανοικτού θεάτρου της Μάνης, ένα «έργο Τέχνης» -όπως το χαρακτήρισε- που είναι «άξιο θαυμασμού».
Δήλωσε χαρούμενος λοιπόν που μια «ονειροπόληση» της Αγγελικής Κελεπούρη και του πρώην υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου, πήρε «σάρκα και οστά», σ’ ένα ειδυλλιακό σημείο της Μάνης, που όπως είπε ο δήμαρχος, περνούσε εκεί τα βράδια της η νεολαία ρεμβάζοντας την μαγευτική θέα που προσφέρει το Καμπινάρι.
Έτσι λοιπόν από ένα όνειρο το θέατρο έγινε πραγματικότητα με την συμβολή του πρώην δημάρχου –του τέως Δήμου Λεύκτρου- κου Πουλέα και βρέθηκαν τα χρήματα ώστε να κτιστεί το Ανοικτό Θέατρο Μάνης, με την συμβολή του αρχιτέκτονα Μάνου Περάκη.
Το θέατρο λοιπόν, αφού δεν ήταν εφικτό να γίνει νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, «διοικείται» από μία επιτροπή προσωπικοτήτων, όπως ο συνθέτης και διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Γιώργος Κουρουπός, η διευθύντρια του Ηρωδείου, Καίτη Βαβουλέα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι δύο Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτης Αλευράς και η Μανιάτισσα ερασιτέχνις ηθοποιός Σοφία Βοτσέα.
Η διευθύντρια του Ηρωδείου, Καίτη Βαβουλέα, εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά που εγκαινιάζεται το θέατρο με αυτή την εκδήλωση, την οποία χαρακτήρισε «σπουδαία πολιτική πράξη, παρόλες τις φθαρμένες αξίες του 21ου αιώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages