Καταγγελίες δικηγόρου για "δήμευση" περιουσιών προκειμένου να γίνει ο αυτοκινητόδρομος - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

Καταγγελίες δικηγόρου για "δήμευση" περιουσιών προκειμένου να γίνει ο αυτοκινητόδρομος

Καταγγελίες δικηγόρου για "δήμευση" περιουσιών προκειμένου να γίνει ο αυτοκινητόδρομος

Share This
Αυτό λέγεται «δήμευση» και όχι αναγκαστική απαλλοτρίωση… Ιδιοκτήτες εκτάσεων που έχουν απαλλοτριωθεί για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο «Kalamata Journal» ο δικηγόρος Βασίλης Δημαρέσης, δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε ένα ευρώ, παρ’ ότι εδώ και μήνες έχουν καθοριστεί από το Εφετείο οι οριστικές τιμές αποζημίωσης…
Ο Βασίλης Δημαρέσης μιλάει για παρανομία και με τις δηλώσεις του καλεί τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αφού ενημερωθεί να δώσει εντολή για την άμεση τήρηση της νομοθεσίας. Σήμερα πάντως επισκέφθηκε την Καλαμάτα ο υπεύθυνος διευθυντής του υπουργείου Υποδομών για το έργο του αυτοκινητόδρομου, Γιάννης Καρνέσης, ο οποίος είδε το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, διευθυντικά και αιρετά στελέχη του Δήμου, καθώς και ενδιαφερόμενους πολίτες. Ο κ. Δημαρέσης υποστήριξε ότι διάφοροι ιδιοκτήτες εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν, οι οποίες βρίσκονται περίπου στην περιοχή της Θουρίας, δεν έχουν πάρει καθόλου χρήματα. Όπως τόνισε, ο νόμος ορίζει ότι τα χρήματα έπρεπε να έχουν παρακατατεθεί άμεσα και σημείωσε ότι η μόνη δυνατότητα που έχουν πλέον οι συγκεκριμένοι πολίτες είναι να καταθέσουν αγωγή αποζημιώσεως. Επίσης ο δικηγόρος σημείωσε ότι οι οριστικές τιμές από το Εφετείο έχουν καθοριστεί εδώ και έξι μήνες περίπου. Όπως πρόσθεσε, οι αρμόδιοι παράγοντες δεν μπορεί να μην γνωρίζουν τι συμβαίνει, ασχέτως του τι κάνουν ή τι δεν κάνουν. Εξέφρασε όμως την αμφιβολία για το αν γνωρίζει ο πρωθυπουργός τι γίνεται και τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να ενημερωθεί και να φροντίσει να ικανοποιηθούν τα δικαιώματα των πολιτών. Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Γιάννη Καρνέση στο Δημαρχείο, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2014 θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, συμπεριλαμβανομένης της περιμετρικής οδού, η οποία όμως μπορεί να δοθεί τμηματικά στην κυκλοφορία.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ευχαρίστησε για πολλοστή φορά το διευθυντή του υπουργείου, τονίζοντας ότι συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, με εποικοδομητική προσέγγιση. Σε ό,τι αφορά τον κόμβο Λαιίκων, από το Δήμο ανακοινώθηκε ότι αντιμετωπίζεται θετικά η κατασκευή πρόσβασης στον κόμβο προς Μάνη και, επιπλέον, η διασύνδεση του περιμετρικού με τον περιφερειακό, που απαιτεί ασφαλτόστρωση οδού 200 μέτρων. Επίσης, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται η τεχνική παρέμβαση και δίδεται αμέσως σε κυκλοφορία η διάβαση της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή της Μικρομάνης. Σημειώνεται ότι για να διατηρηθεί η διάβαση μετά την ενεργοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, ο Δήμος πρέπει να καταβάλει 150.000 ευρώ. Επιπλέον, προβλέπεται να ασφαλτοστρωθούν ο δρόμος Άμφεια-Θουρία και ο δρόμος προς τα συνεργεία του Δήμου, από τη μεγάλη γέφυρα μετά την Αγορά. Σχετικά με το έργο πρόσβασης στο Πήδημα, ο Δήμος σημειώνει ότι το έργο καθυστερεί διότι καθυστερεί η έκδοση δικαστικής απόφασης (εκδίκαση στις 5/2). Σχετικά με τη μετακίνηση του κόμβου του περιμετρικού από το Νέδοντα στην Αγιάννα, ο Δήμος επισημαίνει ότι τα πολεοδομικά ζητήματα που συνδέονται με αυτό το θέμα «θα αντιμετωπιστούν άμεσα, με ενέργειες της Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages