Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με Πρόεδρο Νοσοκομειακών Ιατρών Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με Πρόεδρο Νοσοκομειακών Ιατρών Μεσσηνίας

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με Πρόεδρο Νοσοκομειακών Ιατρών Μεσσηνίας

Share This
Τον Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Π.Ε. Μεσ­ση­νί­ας Πα­να­γι­ώ­τη Α­λευ­ρά ε­πι­σκέ­φθη­κε σή­με­ρα στο γρα­φεί­ο του ο Πρό­ε­δρος των Νο­σο­κο­μεια­κών Ι­α­τρών Μεσ­ση­νί­ας Μα­νώ­λης Μά­κα­ρης. Συ­ζη­τή­θη­καν ε­κτε­νώς ό­λα τα θέ­μα­τα του το­μέ­α υ­γεί­ας, τό­σο για τις υ­πο­δο­μές ό­σο και για τα προ­βλή­μα­τα έλ­λει­ψης ια­τρών, νο­ση­λευ­τι­κού και λοι­πού προ­σω­πι­κού. Ο κ. Μά­κα­ρης α­να­φέρ­θη­κε ι­δι­αί­τε­ρα στην έλ­λει­ψη ια­τρών στα Κέν­τρα Υ­γεί­ας και στα Α­γρο­τι­κά Ι­α­τρεί­α, κα­θώς και στο Νο­σο­κο­μεί­ο Κυ­πα­ρισ­σί­ας. Α­πό την πλευ­ρά του ο κ. Α­λευ­ράς τό­νι­σε το εν­δι­α­φέ­ρον της Πε­ρι­φέ­ρειας για τον ευ­αί­σθη­το χώ­ρο της υ­γεί­ας και τις ε­πεν­δύ­σεις που γί­νον­ται για την α­να­βάθ­μι­ση των κτι­ρια­κών εγ­κα­τα­στά­σε­ων και την προ­μή­θεια ι­α­τρι­κού και μη­χα­νο­λο­γι­κού ε­ξο­πλι­σμού. Ε­πι­βε­βαι­ώ­νε­ται άλ­λω­στε με την έν­τα­ξη στο ΔΕ­ΠΙΝ/Ε­ΣΠΑ:των Κέν­τρων Υ­γεί­ας Πύ­λου, Α­γί­ου Νι­κο­λά­ου και Μεσ­σή­νης των Α­γρο­τι­κών Πε­ρι­φε­ρεια­κών Ι­α­τρεί­ων Με­θώ­νης και Βλα­χό­που­λου.
Σε λί­γες η­μέ­ρες εν­τάσ­σε­ται η α­να­δι­άρ­θρω­ση του ι­σό­γει­ου του Νο­σο­κο­μεί­ου Κυ­πα­ρισ­σί­ας προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 1.260.000 €. Αυ­τό εί­ναι και το μή­νυ­μα που θέ­λου­με να στεί­λου­με ό­τι το Νο­σο­κο­μεί­ο πρέ­πει ν’ α­να­βαθ­μι­στεί για­τί πα­ρέ­χει πο­λύ­τι­μες υ­πη­ρε­σί­ες υ­γεί­ας υ­ψη­λού ε­πι­πέ­δου σε μια ευ­ρύ­τε­ρη πε­ρι­ο­χή α­πό Αν­δρί­τσαι­να-Ζα­χά­ρω μέ­χρι Πύ­λο. Κλεί­νον­τας, ο Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης τό­νι­σε ό­τι στην ε­πο­χή της οι­κο­νο­μι­κής κρί­σης πρέ­πει το κρά­τος υ­γεί­ας και πρό­νοι­ας να μέ­νει α­νε­πη­ρέ­α­στο για­τί οι α­σθε­νείς στα νο­σο­κο­μεί­α αυ­ξά­νον­ται, τό­σο στα τα­κτι­κά ι­α­τρεί­α ό­σο και στα ε­πεί­γον­τα πε­ρι­στα­τι­κά, λό­γω το ό­τι πολ­λά νοι­κο­κυ­ριά δύ­σκο­λα τα κα­τα­φέρ­νουν οι­κο­νο­μι­κά. Εί­ναι ση­μαν­τι­κό ό­μως ό­τι το Νο­σο­κο­μεί­ο της Κα­λα­μά­τας, πα­ρά τις ελ­λεί­ψεις προ­σω­πι­κού, πα­ρέ­χει υ­ψη­λού ε­πι­πέ­δου υ­πη­ρε­σί­ες υ­γεί­ας α­κό­μη και σε δύ­σκο­λα πε­ρι­στα­τι­κά και δεν χρει­ά­ζε­ται να με­τα­φέ­ρον­ται α­σθε­νείς σε άλ­λα νο­σο­κο­μεί­α της Α­θή­νας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages