Το σχολειό δεν είναι μόνο για παιδιά Μεσσήνιων ομογενών αλλά για παιδιά ομογενών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το σχολειό δεν είναι μόνο για παιδιά Μεσσήνιων ομογενών αλλά για παιδιά ομογενών

Το σχολειό δεν είναι μόνο για παιδιά Μεσσήνιων ομογενών αλλά για παιδιά ομογενών

Share This
SXOLEIO OMOGENEISΠΥΡΑ κατά των φορέων της Μεσσηνίας και τα μέσα ενημέρωσης εξαπολύει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Αποδήμων Μεσσήνιων, σχετικά με το Θερινό Σχολείο Μεσσήνιων Ομογενών, το οποίο ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του στην Καλαμάτα. Αφορμή είναι το γεγονός πως τα ΜΜΕ αναφέρουν μόνο τους Μεσσήνιους Ομογενείς στις δραστηριότητες των Θερινών Σχολείων, οι οποίοι αποτελούν το 10-20% με αποτέλεσμα να διαφημίζεται με λάθος τρόπο η λειτουργία των Θερινών Σχολείων. Ας δούμε τι αναφέρει Παγκόσμια Συνομοσπονδία σχετικά με το ζήτημα:
«Για μια ακόμα φορά οι φορείς της Μεσσηνίας και τα μέσα ενημέρωσης (τύπος, τηλεόραση, ραδιόφωνο) είναι θύματα της παραπληροφόρησης που συνειδητά γίνεται από τους υπευθύνους σχετικά με το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Μεσσήνιων Ομογενών.
Αυτές τις μέρες οι εφημερίδες γράφουν ότι τη Τετάρτη 17 Ιουλίου θα γίνει η τελετή έναρξης του σχολείου για τα παιδία των αποδήμων Μεσσήνιων, από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου. Οι νέοι «Μεσσήνιοι ομογενείς», θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα αρχαιολογικά μνημεία της Μεσσηνίας, να επισκεφτούν τους τάφους των προγόνων τους, και θα ψάξουν να βρουν τις Μεσσηνιακές ρίζες τους!!!
Αυτό είναι εμπαιγμός, είναι σκόπιμη παραπλάνηση και παραπληροφόρηση και αποτελεί βάναυση προσβολή και ύβρη στη μνήμη των προγόνων μας, γιατί δυστυχώς οι νέοι φοιτητές στη συντριπτική πλειοψηφία – 80% -90%- σε όλα τα μέχρι σήμερα (7) θερινά σχολεία δεν είναι Μεσσηνιακής καταγωγής και συνεπώς το σχολειό δεν είναι για παιδιά ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ όπως διαφημίζεται, αλλά για παιδιά ομογενών γενικότερα.
Οι υπεύθυνοι της επιτροπής θερινού σχολείου της Παμμεσσηνιακής το γνωρίζουν, όπως και φορείς στη Μεσσηνία, αλλά σκόπιμα το αποσιωπούν.
Στην Αμερική και Καναδά υπάρχουν χιλιάδες νέοι Μεσσήνιοι ομογενείς που πληρούν τις προϋποθέσεις και θέλουν να συμμετάσχουν στο θερινό σχολείο, αλλά κανένας δεν έρχεται σε επαφή μαζί τους . Αυτό δείχνουν οι αιτήσεις για συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο.
Μια μόνο φορά, το 2007 η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Απόδημων Μεσσήνιων έστειλε παιδιά Μεσσηνιακής καταγωγής από τις Η.Π.Α.
Η σημερινή μορφή που έχει το θερινό σχολείο, βολεύει πολλούς και στη Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία και στη Μεσσηνία γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι επιδιώκουν να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός νέων ομογενών για το σχολείο –όχι αποκλειστικά Μεσσήνιων – για να εκταμιευτούν τα διάφορα επιδόματα, να λειτουργήσει το σχολείο, να πληρωθούν οι αρμόδιοι, να πραγματοποιηθούν διάφορες εκδρομές-πολλές φορές- αναψυχής και να βελτιώσουν μερικοί από τους φορείς το βιογραφικό τους, αδιαφορώντας για το κεντρικό στόχο που είναι η εκπαίδευση των Νέων Μεσσήνιων Ομογενών, που σήμερα δυστυχώς δεν γίνεται.
Αυτό συμβαίνει μόνο με τους απόδημους Μεσσήνιους, όλες οι άλλες ομογενειακές οργανώσεις στέλνουν νέους ομογενείς στους νομούς καταγωγής των προγόνων τους. (Αρκάδες, Λάκωνες, Ηπειρώτες, Κρήτες, Θεσσαλοί κλπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages