Με πολυνομοσχέδιο οι απολύσεις και η φορολόγηση – στο 13% οι αγροτικές δραστηριότητες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Με πολυνομοσχέδιο οι απολύσεις και η φορολόγηση – στο 13% οι αγροτικές δραστηριότητες

Με πολυνομοσχέδιο οι απολύσεις και η φορολόγηση – στο 13% οι αγροτικές δραστηριότητες

Share This
Κατατέθηκε, την Τρίτη 9 Ιουλίου, στην Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης, από τη συνολική δόση των 6,8 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε από το Eurogroup της Δευτέρας. Στα περιεχόμενά του περιλαμβάνει το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, που είχε τεθεί σε διαβούλευση, όπου η φορολογία των αγροτών και των αγροτικών συνεταιρισμών, από το 2014, ορίζεται στο επίπεδο του 13%.
Το πολυνομοσχέδιο, με τίτλο «Φορολογία Εισοδήματος, Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις», αποτελείται από 108 άρθρα και μεταξύ άλλων, ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις στο Δημόσιο, εντάσσει τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τον φόρο πολυτελείας, τα μέτρα που αφορούν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), τα μέτρα για τον ΟΑΕΕ, τη ρύθμιση για την εξόφληση χρεών του Δημοσίου προς τις εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, ενώ περιλαμβάνει και την απελευθέρωση στο πλαφόν αποζημίωσης δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που επί της ουσίας αφορά στους απολυμένους της ΕΡΤ. Ειδικότερα, για το θέμα του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των σχολικών φυλάκων (2.000 άτομα), καθώς και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας (3.500 άτομα). Επίσης, προβλέπει ειδική διάταξη για τους συμβασιούχους που παραμένουν στις εργασίες τους με προσωρινές διαταγές. Η διάταξη προβλέπει ότι όλες οι υποθέσεις πρέπει να έχουν εκδικαστεί μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2013 και οι αποφάσεις να έχουν εκδοθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου. Επίσης, ορίζει ότι όσες υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικήσει ως τις παραπάνω ημερομηνίες με υπαιτιότητα του συμβασιούχου, αυτός ο συμβασιούχος θα απολύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages