Η κατάσταση στην κυβέρνηση φαίνεται να ομαλοποιείται - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η κατάσταση στην κυβέρνηση φαίνεται να ομαλοποιείται

Η κατάσταση στην κυβέρνηση φαίνεται να ομαλοποιείται

Share This
Τη Δευτέρα το απόγευμα ορίστηκε το ραντεβού των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ, αλλά όπως φαίνεται η κατάσταση στην κυβέρνηση έχει αρχίσει να ομαλοποιείται, έστω κι αν κάποιοι επιθυμούν διακαώς να δημιουργήσουν σκηνικό κρίσης. Αν και ποτέ δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε, ειδικά όταν πρόκειται για μια πρωτόγνωρη για την Ελλάδα τρικομματική κυβέρνηση, τελικά το κλείσιμο της ΕΡΤ δε θα γίνει.... νέο Πολυτεχνείο και ο Αλέξης Τσίπρας δε θα ηγηθεί του νέου ανένδοτου αγώνα ως άλλος Γέρος της Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι η συγκέντρωση που ξεκίνησε μετά τις 12 το μεσημέρι στην οδό Μεσογείων, ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, είναι μεγαλειώδης, σε πολιτικό επίπεδο φαίνεται ότι βρέθηκε η χρυσή τομή. Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, υπήρξε μια κατ' αρχήν συμφωνία για την ΕΡΤ. Ο κ. Σαμαράς επιμένει στο σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου δημόσιου φορέα ενημέρωσης, αυτό τους το ξεκαθάρισε. Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι το άνοιγμα της νέας ΕΡΤ θα προχωρήσει ταχύτατα και σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει μετά το καλοκαίρι.
Ασφαλώς το «μαύρο» στους δέκτες προσβάλλει όλους και δεν είναι καθόλου καλό για την εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι και γι' αυτό επιταχύνονται οι διαδικασίες κατάθεσης του νομοσχεδίου και ψήφισης αυτού ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση της ΕΡΤ, να πληρωθούν οι αποζημιώσεις και να ξεκινήσει ο διαγωνισμός που αξιοκρατικά (ελπίζουμε τουλάχιστον) θα γίνουν οι προσλήψεις όσων χρειάζονται για να λειτουργήσει το κανάλι. Χωρίς σπατάλες, χωρίς λαμογιές, περίεργες συμβάσεις, κολλητούς, γκόμενες και φίλους με 2 και 3 χιλιάδες ευρώ ο καθένας. Βενιζέλος και Κουβέλης φαίνεται να αποδέχθηκαν την πρόταση του πρωθυπουργού εξ' ου και οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είπε ότι θέλει τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο αλλά με ανοικτή ΕΡΤ. Το «ανοικτή ΕΡΤ» είναι το σημείο σύγκλισης των τριών μερών, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι για τον πρωθυπουργό δεν τίθεται θέμα να πάρει πίσω όσα εξαγγέλθηκαν. Άλλωστε, η κοινωνία στηρίζει το σχέδιο κι όποιον κι αν ρωτήσεις θα σου πει ότι ήταν καιρός να «σπάσουν αυγά». Μεταρρυθμίσεις και αλλαγή πορείας ζητά ο λαός. Βρέθηκε κάποιος να το κάνει και θα πέσουν να τον φάνε; Μάλλον αδύνατο.
Σε ότι αφορά τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για τη λειτουργία της κυβέρνησης, φαίνεται να αλλάζουν ρότα. Κι από συγκρουσιακό λόγο προσπαθούν να στρογγυλέψουν τις φράσεις τους ώστε και στους οπαδούς τους να μη φανούν ανακόλουθοι και να μη ρίξουν την κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές, πράγμα που δεν το θέλει κανείς. «Γατάκια» δηλαδή θα γίνουν επειδή αισθάνονται ενοχές. Διότι γνώριζαν ότι θα γίνει το κλείσιμο της ΕΡΤ και σφύριζαν αδιάφορα θέλοντας να αφήσουν τον Σαμαρά να χρεωθεί μια δύσκολη απόφαση. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής οι τρεις πολιτικοί ηγέτες συναντήθηκαν κρυφά κι εκεί ο κ. Σαμαράς τους παρουσίασε το σχέδιο για την ΕΡΤ. Αν ήθελαν να κάνουν αντάρτικο και πίστευαν ότι είχαν δίκιο γιατί δεν αντέδρασαν; Τη Δευτέρα και την Τρίτη γιατί κράτησαν μυστική τη συνάντηση και δεν είπαν τίποτε ούτε στους συνεργάτες τους; Γιατί δεν προετοίμασαν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ αν πίστευαν ότι δεν πρέπει να γίνει η αναδιάρθρωση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages