Μεσσηνία: Οι δρόμοι που ΔΕΝ θα γίνουν, λόγω…συμφερόντων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεσσηνία: Οι δρόμοι που ΔΕΝ θα γίνουν, λόγω…συμφερόντων

Μεσσηνία: Οι δρόμοι που ΔΕΝ θα γίνουν, λόγω…συμφερόντων

Share This
Δεν πρόκειται να γίνουν οι δρόμοι στη Μεσσηνία,παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός, πως ουδείς αρμόδιος παράγοντας λέει την αλήθεια στον Πρωθυπουργό, του οποίου είναι δεδομένη η επιθυμία (βούληση), όπως λένε αρκετοί!
Άλλωστε αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα. Με τον “φόβο” μη τυχόν… στεναχωρήσουν τον Αντώνη Σαμαρά, υπουργοί, Δήμαρχοι και Περιφέρεια ιδιαίτερα η Αποκεντρωμένη, λένε συνεχώς…”yes”. Μάλιστα, ορισμένοι πλειοδοτούν, έναντι των “συναδέλφων” τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχουν μιλήσει…πολύ ψηλά! Ενας ακόμη σημαντικός λόγος, που οι “αρμόδιοι” λένε διάφορες ανακρίβειες, είναι το γεγονός πως θέλουν να εξασφαλίσουν την …εύνοια των Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και Γιώργου (Λεωνίδα) Μπόμπολα. Πέρα όμως της “επιθυμίας” και των συμφερόντων, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα.. 
ΤΟ ΚΑΛΑΜΆΤΑ- ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ
Σήμερα, θα αποκαλύψουμε το γιατί δεν θα γίνει ο πολυσυζητημένος δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος, (στην παραλιακή …χάραξη), σύμφωνα με τη νεα χάραξη με τη μελέτη που πληρώθηκε απο τον Κωνσταντακόπουλο, όταν ήταν  νομάρχης ο Δ.  Δράκος.
1ο. Ο δρόμος, λένε θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Για να γίνει αυτό, πρέπει να απενταχθούν άλλα έργα, αφού ηδη έχει καλυφθεί το σχετικό διαθέσιμο πόσο, απο ώριμα έργα σε όλη τη χώρα.
2ο. Ακόμη και να απενταχθούν άλλα έργα, δεν προλαβαίνει το χρονικό όριο του 2015 για την ολοκλήρωσης του, όπως ορίζεται απο την Ε. Ε.
3ο. Οι “παρεμβάσεις” που έδωσε ο Γ. Γ Μανώλης Αγγελάκας, προκειμένου να μειωθούν οι αντιδράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεσσήνης, μόνο…γέλια προκαλούν στον τεχνικό κόσμο. Αυξάνουν το κόστος τουλάχιστον κατά 30% και θα ξεπεράσει κατα πολύ, τα 45εκ.ευρώ που αναφέρονται (ανεπισήμως) ως κόστος.
4ο. Η μείωση του ύψους του δρόμου που αναφέρει η …ανακοίνωση Αγγελάκα (και όχι μελέτη), προϋποθέτει μια σειρά άλλα έργα, αφου τα εδάφη εκεί, είναι μειωμένης αντοχής. Πρόκειται για τους γνωστούς οριζόνες της Μεσσήνης.
5ο. Οι απαλλοτριώσεις θα κοστίσουν πολύ περισσότερο απο τα 100εκ.ευρώ, που έχουν αναφερθεί, ενω αναμένονται χρονοβόρες δικαστικές διαμάχες. Τα ποσά των απαλλοτριώσεων επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό και όχι το ΕΣΠΑ.
6ο. Τα παραπάνω έχουν γίνει γνωστά στους Δημάρχους, αλλά αποφεύγουν να δουν την αλήθεια, τουλάχιστον μέχρι τις Δημοτικές εκλογές. Κι αυτό για να μην …απολεσθεί η συμπάθεια του Α. Κωνσταντακόπουλου και κατ´ επέκταση του Α. Σαμαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages