Υπέρ της αξιοποίησης της ΜΟΛΑΚ για τα σκουπίδια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υπέρ της αξιοποίησης της ΜΟΛΑΚ για τα σκουπίδια

Υπέρ της αξιοποίησης της ΜΟΛΑΚ για τα σκουπίδια

Share This

Υπέρ της αξιοποίησης της ΜΟΛΑΚ για τα σκουπίδια και η παράταξη του Θ. Μπρεδήμα
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ 
Μετά την παράταξη του Σταμάτη Μπεχράκη, υπέρ της επαναλειτουργίας της Μονάδας Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων (ΜΟΛΑΚ), για την επεξεργασία των σκουπιδιών, τάχθηκε και η μείζων μειοψηφία, η παράταξη του Θόδωρου Μπρεδήμα…
Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ο πρώην καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Κρήτης, Μεσσήνιος στην καταγωγή, Αλέξανδρος Οικονομόπουλος, υποστήριξε ότι η επαναλειτουργία της ΜΟΛΑΚ αποτελεί μια λύση με αρκετά πλεονεκτήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αντέδρασαν ωστόσο κάτοικοι του Ασπροχώματος, που υποστήριξαν ότι αφενός η ΜΟΛΑΚ δεν έχει δυνατότητες να επεξεργαστεί σκουπίδια χωρίς να επιβαρύνει περαιτέρω την περιοχή, η οποία ήδη βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Την κάθετη αντίδρασή του υπογράμμισε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Ωστόσο ο Θόδωρος Μπρεδήμας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για μια ακόμα ανάθεση της μεταφοράς των σκουπιδιών, είπε για τη ΜΟΛΑΚ: «Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση (μεταφορά των σκουπιδιών) παρά το γεγονός ότι είχαμε ήδη προτείνει και οι συνάδελφοι στο Δημοτικό Συμβούλιο κατ’ επανάληψη τη λύση της περιοχής του Ασπροχώματος. Εάν είχατε υιοθετήσει αυτή τη λύση σήμερα δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα και όπως είδατε αλλά και πρόσφατα στη σύσκεψη που έγινε για το θέμα επάνω στο Παλιοροβούνι και εκεί πλέον παρά το γεγονός ότι τα ξίφη διασταυρώθηκαν, από τις εκθέσεις των αρμοδίων μηχανικών προέκυψε ότι αν είχε προτιμηθεί αυτή η λύση, η ουσιαστική λύση του Ασπροχώματος της ΜΟΛΑΚ δεν θα βρισκόμαστε σήμερα σε όλα αυτά».
Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αναφέρθηκε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που χθες είχε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο κ. Νίκας τόνισε ότι οι διαβεβαιώσεις που του δόθηκαν είναι το υπουργείο μένει σταθερό στη συμφωνία που έγινε πέρσι τον Αύγουστο, για τη διαχείριση των σκουπιδιών, σε νομαρχιακό επίπεδο, για το μεσοδιάστημα μέχρι την εφαρμογή της οριστικής λύσης από τη Περιφέρεια, με ένα σύστημα κομποστοποίησης, διαλογής των ανακυκλώσιμων και δεματοποίησης. Ο δήμαρχος σχολίασε ότι η υλοποίηση της ενδιάμεσης αυτής λύσης έχει καθυστερήσει, υπογράμμισε όμως ότι το σημαντικό είναι πως το υπουργείο μένει σταθερό σε αυτή.
Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages