Φουλάρει τις μηχανές ο Στάθης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Φουλάρει τις μηχανές ο Στάθης

Φουλάρει τις μηχανές ο Στάθης

Share This

«EΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΗΣ»       Ο Δήμαρχος Μεσσήνης εδώ και καιρό είχε αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο και προς τον Πρόεδρο Δ.Σ. του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο, με την οποία ζητούσε την αξιοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Ασπροχώματος – Μεσσήνης, στα πλαίσια ανάπτυξης τουριστικών δρομολογίων. Παράλληλα στην επιστολή τονίστηκε ιδιαίτερα η ενεργοποίηση και αξιοποίηση της γραμμής και για προαστιακή συγκοινωνία, όπως και στο παρελθόν αποτελούσε ασφαλής, αξιόπιστη και οικονομική λύση μετακίνησης. Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος έχει προβεί στον καθαρισμό της γραμμής από την βλάστηση, εντός των ορίων ευθύνης του και μας χαροποιεί το γεγονός ότι το πρώτο τουριστικό τρένο καταφθάνει στην πόλη της Μεσσήνης το πρωί της Κυριακής, περίπου 09:45 π.μ. Ήδη σήμερα νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική διαδρομή.
Ο Δήμαρχος και δημοτικοί παράγοντες θα υποδεχθούν τους επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι θα είναι περίπου 100 άτομα και θα τους καλωσορίσουν προσφέροντάς τους τοπικά προϊόντα και συγκεκριμένα μεσσηνιακό ελαιόλαδο προσφορά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και τουριστικά φυλλάδια.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Αργά σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο και συζητήθηκαν τρία σημαντικά θέματα για το Δήμο μας.
Η παραχώρηση και αξιοποίηση του δημοσίου ακινήτου στην Τ.Κ. Εύας σε Ελαιοκομικό Περιβαλλοντικό Πάρκο και η δημιουργία πάρκου αρωματικών φυτών στην Τ.Κ. Αβραμιού καθώς και η δημιουργία αγοράς αγροτών στη Μεσσήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages