Ο Τσιόλος αποσύρει το μέτρο της διάθεσης ελαιολάδου σε συσκευασίες μιας χρήσης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Τσιόλος αποσύρει το μέτρο της διάθεσης ελαιολάδου σε συσκευασίες μιας χρήσης

Ο Τσιόλος αποσύρει το μέτρο της διάθεσης ελαιολάδου σε συσκευασίες μιας χρήσης

Share This
Κωμικοτραγικά πράγματα συμβαίνουν στα όργανα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει στον «πάγο» το μέτρο της διάθεσης του ελαιολάδου στα τραπέζια των επιχειρήσεων εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.α.), σε ειδικές φιάλες μιας χρήσης, που θα έχουν ειδικό σύστημα ανοίγματος, το οποίο δεν θα μπορεί να ξανακλείσει μετά την πρώτη χρήση του.
Αυτό ανακοίνωσε σε δηλώσεις που έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία, Ντάσιαν Τσιόλος, την Πέμπτη (23/5/2013), στις Βρυξέλλες. Όπως τόνισε την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με εκπροσώπους από εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταναλωτικές οργανώσεις, για να καταλήξει σε μια διαφορετική λύση. Όπως ανέφερε, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους, το μέτρο είχε σαν στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές. Όμως, μετά από τις τρομερές πιέσεις που του ασκήθηκαν από τις «βόρειες χώρες», αποφάσισε να το αποσύρει, υποκύπτοντας ουσιαστικά στο «λόμπυ» των χωρών που δεν παράγουν αλλά καταναλώνουν ελαιόλαδο. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν θα πάνε στον «πάγο» και τα υπόλοιπα μέτρα που περιλάμβανε το «σχέδιο δράσης» για τον ελαιοκομικό τομέα, που είχε ανακοινώσει ο Επίτροπος πέρσι τον Ιούνιο (αφορά τροποποιήσεις των Κανονισμών 29/2012 και 2568/1991). Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις Copa-Cogeca, εκφράζουν τον προβληματισμό τους «για τη σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία «υποκύπτει» στις πολιτικές πιέσεις και να αποσύρει ένα πολύ αναγκαίο μέτρο για τη βελτίωση της σήμανσης και της ποιότητας του ελαιολάδου στην ΕΕ». Όπως υποστηρίζουν, το μέτρο ήταν ζωτικής σημασίας για τις χώρες παραγωγής ελαιολάδου και να εξασφαλίσει μια καλή ποιότητα για τους καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages