Παραγωγή Οξυγόνου για ιδία χρήση στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παραγωγή Οξυγόνου για ιδία χρήση στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου

Παραγωγή Οξυγόνου για ιδία χρήση στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου

Share This
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Μεσσηνίας η οποία αναλυτικά έχει ως εξής: Σήμερα θα ξεκινήσουμε παρουσιάζοντας την νέα μας σημαντική και καινοτόμα πρόταση που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, υποβάλλεται στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και εντάσσεσαι στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου με πολλαπλά οφέλη για το Νοσοκομείο μας αξιοποιώντας αποκλειστικά και μόνο κοινοτικούς πόρους.
Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι την μοναδική χρηματοδοτική ευκαιρία μέσω των κοινοτικών κονδυλίων έχουμε κυρίαρχη υποχρέωση ως Διοίκηση να την αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, προκειμένου να αναβαθμίσουμε την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο μας. Αποτελεί για μας κυρίαρχη ΥΠΟΘΕΣΗ και πρωταρχική ΕΥΘΥΝΗ που μας επιβάλει να κινούμαστε καθημερινά με ταχύς ρυθμούς σε αυτή τη κατεύθυνση. Αποτελεί βασική μας στρατηγική επιλογή. Τελεία και παύλα. Φίλες και φίλοι, Το Νοσοκομείο μας χρειάζεται να δαπανά σε ετήσια βάση για την προμήθεια ιατρικού οξυγόνου καλύπτοντας τις ανάγκες του το υψηλό ποσό των 305.000 ευρώ. Αυτό λοιπόν σε λίγους μήνες τελειώνει. Καθημερινά έχουμε επανειλημμένως δηλώσει ότι καταβάλουμε μια μεγάλη προσπάθεια να εξοικονομούμε και το τελευταίο ευρώ ακολουθώντας άλλες πιο αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις. Η νέα μας λοιπόν πρόταση έρχεται να εξυπηρετήσει αυτόν ακριβώς τον στόχο. Αφορά ειδικότερα, την εγκατάσταση συγκροτήματος παραγωγής Οξυγόνου Ιατρικής χρήσης (γεννήτριες οξυγόνου) στο χώρο του Νοσοκομείου μας που θα μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες μας σε Ιατρικό Οξυγόνο διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή του μέσω δίδυμου συστήματος παραγωγής και με επιπρόσθετες εφεδρείες όπου αυτές χρειάζονται και απαιτούνται. Σκοπός αυτής της πρότασης είναι, η αποδέσμευση του Νοσοκομείου από την προμήθεια με φορτηγά υγρού Οξυγόνου Ιατρικής χρήσης για τις καθημερινές ανάγκες των νοσηλευομένων στους χώρους του, καθότι αυτό θα παράγεται στις εγκαταστάσεις μας με ίδια μέσα και ταυτόχρονα η οικονομική ωφέλεια αυτού, καθότι η ετήσια δαπάνη για αγορά υγρού οξυγόνου ανέρχεται περίπου στα 305.000,00 Ευρώ, το δε κόστος εγκατάστασης υπολογίζεται περίπου στις 450,000.00 Ευρώ.
Αξιοποιώντας την δυνατότητα ένταξης αυτής της πρότασης στο ΕΣΠΑ το Νοσοκομείο μας απαλλάσσεται οριστικά από αυτό το οικονομικό βάρος. Το δεύτερο θέμα ενημέρωσης έχει να κάνει με την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής του νέου Περιφερειακού Ιατρείου στο Βλαχόπουλο συνολικού προϋπολογισμού 260.000 ευρώ. Μετά την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής του νέου Περιφερειακού Ιατρείου στη Μεθώνη το οποίο ήδη δημοπρατήθηκε και πολύ σύντομα ξεκινούν οι εργασίες, το νέο Ιατρείο στο Βλαχόπουλο είναι το δεύτερο που έρχεται να ενταχθεί για να συνεχίσουν όπως έχουμε δηλώσει και τα υπόλοιπα του Πεταλιδίου, του Άριος και της Βαλύρας. Και βέβαια μη ξεχνάμε την ένταξη της ανακατασκευής-αναβάθμισης των Π.Ι Κορώνης και Π.Ι Κάμπου. Αποτελεί βασικός επιχειρησιακός μας στόχος ότι για όλα τα προαναφερόμενα έργα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες μέσα στο τρέχον έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages