Έρευνα της Εισαγγελίας για το διατροφικό σκάνδαλο με αλογίσιο κρέας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έρευνα της Εισαγγελίας για το διατροφικό σκάνδαλο με αλογίσιο κρέας

Έρευνα της Εισαγγελίας για το διατροφικό σκάνδαλο με αλογίσιο κρέας

Share This
Εντολή για εκτεταμένους ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν οι διαστάσεις, στην Ελλάδα, του διατροφικού σκανδάλου με κρέας αλόγου που έχει ξεσπάσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Φάκου. Η εισαγγελέας, μετά από αναφορά του ΕΦΕΤ, αλλά και δημοσιεύματα στον Τύπο, έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία να διενεργήσει ελέγχους, ώστε να εντοπιστεί αν και σε ποιες ποσότητες έχουν εισαχθεί στη χώρα μας τρόφιμα με προσμίξεις αλογίσιου κρέατος, συμπεριλαμβανομένων και συσκευασιών κιμά που εμφανιζόταν ως προερχόμενος από μοσχαρίσιο κρέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΦΕΤ, στην αναφορά του προς την Εισαγγελία, επισημαίνει στοιχεία για συγκεκριμένες εισαγωγικές εταιρίες, για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι εισήγαγαν ύποπτης ταυτότητας κρέας. Καταγγελίες στον Τύπο, ελληνικό και ξένο, που είναι σε γνώση της Εισαγγελίας, θεωρούν ως δεδομένο ότι η Ελλάδα υπήρξε σταθμός στη διανομή κρέατος αλόγων, χωρίς ακόμη να προσδιορίζεται η συνολική ποσότητα που καταναλώθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπήρξε κατάσχεση, σε ψυκτική αποθήκη εισαγωγικής εταιρίας στην Αθήνα, ποσότητας «ύποπτων» προϊόντων, ενώ δείγματα απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο του κράτους, ώστε να εξακριβωθεί αν προκύπτει παρουσία DNA ιπποειδών. Από τα πρώτα επίσημα στοιχεία που θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία, θα κριθούν και οι περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν σε ποινικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages