Δύο χρόνια περιφέρεια Πελοποννήσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δύο χρόνια περιφέρεια Πελοποννήσου

Δύο χρόνια περιφέρεια Πελοποννήσου

Share This
ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ Του Χρήστου Αγγελόπουλο Φίλες και φίλοι,
  Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα αλλά και για όλη την Ευρώπη, η οποία μαστίζεται από μια μεγάλη οικονομική κρίση. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα, εμείς, εδώ στην Πελοπόννησο αγωνιζόμαστε να δούμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο σε ένα καλύτερο επίπεδο ανάπτυξης από αυτό που βρίσκεται σήμερα. Όλοι εμείς, πριν δυο χρόνια στις περιφερειακές εκλογές αναδείξαμε περιφερειάρχη τον κ. Τατούλη, με σκοπό να γίνει η Πελοπόννησος η Περιφέρεια της αειφορίας και της ανάπτυξης. Έτσι λοιπόν δυο χρόνια μετά τις εκλογές αυτές φτάσαμε στο σήμερα. Ένα σήμερα που είναι εντελώς διαφορετικό, κι αυτό γιατί η Πελοπόννησος έχει αλλάξει. Γιατί πλέον στην Πελοπόννησο ο αέρας είναι αέρας ανανέωσης, ανάπτυξης, αέρας αλλαγής και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Πλέον καλλιεργείται σιγά – σιγά η ελπίδα ότι η Πελοπόννησος μπορεί να αποτελέσει πρότυπο σε όλους σχεδόν τους τομείς σε σχέση με όλες τις άλλες περιφέρεις και φυσικά με περισσότερες δυνατότητες, εφόσον οι ευκαιρίες δεν μένουν πια ανεκμετάλλευτες!!
Δεν αποτελεί μια ουτοπία της στιγμής αλλά συνεχής αγώνας με δουλειά και φυσικά αδήριτη ανάγκη για όλους η υπέρβαση στο να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο και όπως αξίζει στην Πελοπόννησο.. Και πιστεψτε με ότι τα καταφέρνουμε αρκετά καλά σκεπτόμενοι τα έργα και τις προσπάθειες που γίνονται καθημερινά. Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε σημαντικά πράγματα, παρά τις υποχρεώσεις που τις είχαν αφήσει οι τέως νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις . Κατάφερε να εξοφλήσει πλήρως όλες τις οφειλές ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που παρέλαβε από τις πρώην νομαρχίες το 2011. Παράλληλα μειώσαμε κατά 60% τις λειτουργικές δαπάνες σε σχέση με τις πρώην νομαρχίες, ενώ σε άλλες περιφερειακές ενότητες η μείωση αυτή φτάνει το 80%. Πολλά ακουστήκαν περί σπατάλης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά από την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών σχετικά με τα χρέη Δήμων & Περιφερειών. Η απάντηση έρχεται από την αντιπερειάρχη κ. Νικολάκου, η οποία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 10/12/2012 εξηγεί ότι << τα Υπ. Εσωτερικών & Οικονομικών χρωστούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 8,3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προέρχονται από μεταφορά μαθητών και δακοκτονίες. >> Από την πρώτη στιγμή, ο κ. Τατούλης ήταν υπέρ της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων και στο πλαίσιο αυτό εξασφαλίσαμε 18,5 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτικούς ΚΑΠ οι οποίοι θα προστεθούν σε αυτούς του 2013. Επίσης με δική του πρωτοβουλία εξασφάλισε 18 εκατ για τους πυρόπληκτους Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας. Ακόμη ένα σημαντικό έργο για την περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας είναι πως στο πρώτο τετράμηνο του 2013 θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για το αεροδρόμιο της Τρίπολης και θα υπάρξουν και εξελίξεις για την ενεργοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ.
 Εξασφαλίσαμε 15 εκατ. Ευρώ για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας. Ήδη εξασφαλίστηκαν 75 εκατ. Ευρώ από ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την επόμενη 5ετία.Επισης όλοι θα θυμάστε το πρόβλημα για την δημόσια υγειά με τα κουνούπια όπου εξασφαλίστηκαν ακόμη 2 εκατ ευρώ για την αντιμετώπιση τους . Όσον αφορά στους οδικούς άξονες : -ολοκληρώνεται ο δρόμος Ναύπλιο – Λυγουριό και το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 2013 θα δημοπρατηθεί ο δρόμος του Φωκιανού με προϋπολογισμό 18,5 εκατομμύρια ευρώ. - Η παράκαμψη των Βουτιάνων θα δοθεί με προσωπική ευθύνη με κόστος 2,5 εκατομμύρια ευρώ αντί για 25. - Πολλά ακουστήκαν για τον δρόμο Σκούρα – Πυρί… Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο έργο απεγκλωβίστηκε από την ελεγκτική διαδικασία. Όσο για το πειθαρχικό ζήτημα, σε ότι το αφορά, η ευθύνη είναι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπως από την αρχή είχε ξεκινήσει. - Μια ακόμα καινοτόμα πρωτοπορία είναι η ίδρυση Ταμείου Επιχειρηματικότητας που έχει ως στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαχειριστεί πόρους 22,5 εκατ. Ευρώ. -Ίδρυση δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στην Κορινθία. - Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για πρώτη φορά, βρέθηκε στο κέντρο της Ευρώπης στην Γαλλία στην έκθεση της SIAL και ετοιμάζεται το 2013 η τιμητική και διακριτή της παρουσία κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Ανούγκα. - Στο θέμα των απορριμμάτων τώρα: η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τεχνογνωσία και με απόλυτη διαφάνεια στον διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιείται πιστεύει ότι το 2015 θα είναι έτοιμη η μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης και θα εφαρμοστεί η πολιτική της κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης . Για αυτόν τον λόγο εξασφάλισε 68,5 εκατ. ευρώ από το ΕΠΠΕΡΑΑ και σε συνδυασμό με τα 32,5 εκατομμύρια για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και την πολιτική της ανακύκλωσης υπάρχουν διαθέσιμα 101 εκατομμύρια ευρώ από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία . Φυσικά ο καθένας μπορεί να δει το έργο που γίνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου… Θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλα περισσότερα, αλλά θα αναφερθώ στον Νομό Μεσσηνίας. Ένας νομός ο οποίος θεωρείται από τον ίδιο τον περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο θεμέλιος λίθος για την ανάπτυξη της !! Πολλά ακουστήκανε και γράφτηκαν για το λιγνυτορυχείο της Κορώνης και υπήρξε μια μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους, λόγω της παραπληροφόρησης που θέλησαν να διοχετεύσουν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους. Θα ήθελα να επαναδιατυπώσω την άποψη της περιφέρειας η οποία είναι, ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και η εκάστοτε κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει στην πολιτική των επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages