Η αγορά της Καλαμάτας γέμισε νότες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η αγορά της Καλαμάτας γέμισε νότες

Η αγορά της Καλαμάτας γέμισε νότες

Share This

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις συνεχίστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης μας. το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Δεκεμβρίου, με μεγάλη συμμετοχή κοινού όλων των ηλικιών: Στα σπιτάκια της Κεντρικής Πλατείας:
«Οι φίλοι μας τα ζώα» από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας
«ΠαιζώΔΡΟΜΟΣ» από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας
«Δημιουργώ ανακυκλώνοντας για τα Χριστούγεννα» από το 2o Γυμνάσιο Καλαμάτας
«Είμαι το ξωτικό Χρήστος… Θέλετε να κάνουμε δημιουργικές σκανταλιές με τους φίλους μου τους καλικάντζαρους; Σας περιμένουμε!» από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
Στο Πνευματικό Κέντρο:
Χριστουγεννιάτικο bazaar από τους Εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου
Στη Σπερχογεία Σάββατο 15 – 19:30
«Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα» Άναμμα δένδρου, κάλαντα, χοροί και λιχουδιές από το Σύλλογο Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή»

Και στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής - Κυριακή 16 – 12:00
"η κυρία ντο-ρε-μι" του Γκέοργκ Φρήντριχ Τέλεμαν, παιδική κωμική καντάτα από την Ορχήστρα Δωματίου Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας σε συνεργασία με την Παιδική χορωδία Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας – Είσοδος Ελεύθερη
------
Η αγορά της Καλαμάτας γέμισε νότες
Οι τραγουδιστές του Όπερα Στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Καλαμάτα!
Στην πολύβουη Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας εκατοντάδες επισκέπτες-αγοραστές και επαγγελματίες μικροπωλητές και καταστηματάρχες άκουσαν έκπληκτοι το πρωί του Σαββάτου – 15 Δεκεμβρίου – δίπλα στις προθήκες και στους πάγγους τους, τραγουδιστές του Οπερα Στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συνοδευόμενους από τους μουσικούς του Καλαματιανού συνόλου πνευστών 5 Modern Ensemble (Νατάσα Μπακέα – Φλάουτο, Δημήτρης Μπακέας – Κλαρινέτο, Γιώργος Κάστανος – Σαξόφωνο, Βαγγέλης Χάμριστσακ – Τρομπόνι και Γιώργος Μουνδρουλέας – Φαγκότο) να ερμηνεύουν γνωστές Αριες από όπερες, ελληνικές οπερέτες, αποσπάσματα από Μιούζικαλ και τραγούδια, που έδωσαν χαρούμενο τόνο και σύντομα παρέσειραν τους παρευρισκόμενους σε εορταστικό κέφι.
Το ασυνήθιστο δρώμενο που οργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Διοίκηση της Κ.Α.Κ. είχε ως στόχο να φέρει τη μουσική πιο κοντά σε πολυσύχναστους χώρους, όπου δεν αναμένεται η παρουσία της και να χαρίσει όμορφες στιγμές στο ανυποψίαστο κοινό που έτεινε ευήκοον ούς. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν ενθουσιώδεις και πνευματώδεις, από ευχαριστήρια και υπερθετικά σχόλια ως αυτοσχέδια χορευτικά νούμερα και από αυθόρμητα κεράσματα μέχρι χιουμοριστικά στιγμιότυπα.

Οι νότες… το βράδυ στις 21:00, γέμισαν και την Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚαλαμάτας με το ίδιο μουσικό πρόγραμμα.
Γκαλά φωνητικής τέχνης από το Όπερα Στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο στην Καλαμάτα.
Τέσσερις τραγουδιστές, η Στελλίνα Αποστολοπούλου, σοπράνο, η Κατερίνα Κρασσά, σοπράνο, η Βίκη Τσιλιακού, μέτζοσοπράνο και ο τενόρος Χρήστος Κεχρής, με τη συνοδεία του καλαματιανού συνόλου πνευστών σε πρόγραμμα που είχε επιμεληθεί ειδικά για τη συναυλία στην Καλαμάτα ο μαέστρος και υπεύθυνος του Όπερα Στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Νίκος Βασιλείου και μετέγραψαν για το συγκεκριμένο σύνολο πνευστών ο Γιώργος Κάστανος και ο Λουκάς Γεώργας. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και τρεις σοπράνι, σπουδάστριες της τάξης Μονωδίας της Χριστίνας Γιαννακοπούλου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: Ανδριάνα Παπαβασιλοπούλου, Ελένη Αλεξοπούλου και Κατερίνα Παλαιολόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages