Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα το ολονύχτιο θρίλερ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα το ολονύχτιο θρίλερ

Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα το ολονύχτιο θρίλερ

Share This
Σε νέα συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα παραπέμπεται η εξέταση του ελληνικού ζητήματος Μαραθώνιες οι διαβουλεύσεις, επί ποδός η ελληνική κυβέρνηση καθώς σε νέα συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα παραπέμπεται η εξέταση του ελληνικού ζητήματος, καθώς οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις, τουλάχιστον 10 ωρών, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Οι υπουργοί Οικονομικών διέκοπταν συνεχώς τη συνεδρίαση προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ δύο, τριών ή και τεσσάρων χωρών. Συγκεκριμένα, Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία δεν κατάφεραν να βρουν μια συμβιβαστική λύση με το ΔΝΤ, σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Άκαμπτη ήταν η στάση που κράτησε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ επιφυλάξεις για τη συνέπεια της Ελλάδας εκφράστηκαν και από εταίρους στην ΕΕ.
Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Eurogroup υπήρξε τα ξημερώματα και από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) που, εμφανίστηκε αρνητικό σε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Το Eurogroup διεξήγαγε εκτενείς διαβουλεύσεις συζητώντας μια σειρά αξιόπιστων πρωτοβουλιών που αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους», σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά τη λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες. Παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή του για τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα προκειμένου να λάβει την οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ. «Οι προσπάθειες αυτές μαρτυρούν την ισχυρή δέσμευση των ελληνικών αρχών στο θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής», προστίθεται στην ανακοίνωση. Εμφανώς απογοητευμένος για τη μη επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε μετά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Όπως είπε, απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα και τη χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν κατά τη νέα συνεδρίαση. Σε ερώτηση αν κατά την εκτίμησή του θα υπάρξει συμφωνία στις 26 Νοεμβρίου, ο κ. Γιουνκέρ απάντησε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί σήμερα και επομένως θεωρεί ότι μπορεί να επιτευχθεί και τη Δευτέρα.
Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως δεν γνωρίζει πότε θα εκταμιευτεί η δόση για την Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει κάνει αυτά που έπρεπε, «τώρα είναι σειρά μας». «Τα θέματα ήταν τόσο περίπλοκα που δεν μπορέσαμε να βρούμε μια οριστική λύση», δήλωσε από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά επιλογών για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της Ελλάδας», που εκτιμάται σε 32 δισεκατομμύρια ευρώ, προσθεσε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις. «Έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά πρέπει να υπάρξει λίγο περισσότερη», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages