Μεγάλη φυγή για συντάξεις....λόγω κρίσης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεγάλη φυγή για συντάξεις....λόγω κρίσης

Μεγάλη φυγή για συντάξεις....λόγω κρίσης

Share This
Τεράστια αύξηση έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό στις αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα ασφαλιστικά ταμεία για καταβολή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, καθώς και των εφάπαξ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αιτήσεις για συνταξιοδοτικές παροχές στα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας έφτασαν τις 269.500.

Πιο συγκεκριμένα σε εκκρεμότητα βρίσκονται:

• ΙΚΑ: 85.000 αιτήσεις για κυρια σύνταξη και 71.500 για επικουρική
• Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίου: 63.000 αιτήσεις
• ΤΕΑΔΥ (Επικουρικό Δημοσίου): 30.000 αιτήσεις
• ΤΕΑΥΕΚ (Εμποροϋπαλλήλων): 20.000 αιτήσεις.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους στα ταμεία, οι συνεχείς ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα και οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας ώθησαν ένα μεγάλο μέρος συναδέλφων τους σε συνταξιοδότηση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε έμπειρους υπαλλήλους και οι συντάξεις να καθυστερούν σε ορισμένα ταμεία έως και 3 χρόνια.

Στο ΙΚΑ, για παράδειγμα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του, το mega, ο μέσος όρος αναμονής για να πάρει κάποιος σύνταξη είναι 12 με 18 μήνες, ενώ στο ταμείο των εμποροϋπαλλήλων η καθυστέρηση μπορεί να φτάσει και τα 3,5 χρόνια.
Στο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν συσσωρευθεί αποτελεί ρεκόρ, με αποτέλεσμα σήμερα να πληρώνονται εφάπαξ που πήραν αριθμό πρωτοκόλλου τον Σεπτέμβριο του 2010!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages