Ο ΟΓΑ για δύο χρόνια χωρίς συντάξεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο ΟΓΑ για δύο χρόνια χωρίς συντάξεις

Ο ΟΓΑ για δύο χρόνια χωρίς συντάξεις

Share This
Απίστευτη αδικία θα βιώσουν 45.000 ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που περίμεναν να βγουν στη σύνταξη το 2013 και το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη στιγμή που το όριο συνταξιοδότησης ανέβηκε από τα 65 στα 67 χρόνια, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2015 για να συνταξιοδοτηθούν. Την επόμενη διετία ο ΟΓΑ δεν πρόκειται να βγάλει νέες συντάξεις.
ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Διευκρινίσεις για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και το ύψος των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα παρέχει με εγκύκλιό του ο ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450. Δηλαδή για τον τελικό καθορισμό της διάρκειας επιδότησης λαμβάνεται υπόψη και το τι είχε εισπράξει ο άνεργος από το 2009 και μετά.
Από 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400. Όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση Χριστουγέννων, για κάθε μήνα επιδότησης από 1ης Μαΐου κάθε έτους η οικονομική ενίσχυση αντιστοιχεί σε 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 6).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages