Περιμένουμε μεγάλη νέα βοήθεια αξίας 18δισ. ευρώ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Περιμένουμε μεγάλη νέα βοήθεια αξίας 18δισ. ευρώ

Περιμένουμε μεγάλη νέα βοήθεια αξίας 18δισ. ευρώ

Share This

Νέα οικονομική βοήθεια, ύψους 16-18 δισεκατομμυρίων ευρώ, σχεδιάζει να προσφέρει στην Ελλάδα η Ευρωζώνη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η γερμανική οικονομική εφημερίδα "Der Handelsblatt".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βοήθεια δεν αποκλείεται να αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου, ενώ επισημαίνεται ότι το νέο δάνειο θα πρέπει να εγκριθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο.
Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει το δημοσίευμα, η ευρωζώνη προτίθεται να μειώσει το βάρος του ελληνικού χρέους, πιθανόν με μείωση των επιτοκίων των υφιστάμενων δανείων ή και με επιμήκυνση της διάρκειάς τους. Ωστόσο, σύμφωνα με την «Handelsblatt», η ευρωζώνη δεν είναι διατεθειμένη να διαγράψει ελληνικό χρέος, θέμα που επιχείρησε να βάλει στο τραπέζι το ΔΝΤ.

Αμφιβολίες για το δημοσίευμα εξέφρασε ήδη ο υπεύθυνος των Γερμανών Φιλελευθέρων για θέματα προϋπολογισμού, Ότο Φρίκε, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο rbb-Inforadio, δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει κάτι για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα και έσπευσε να τονίσει ότι δεν βλέπει πλειοψηφία στην Βουλή για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.
"Υπάρχουν κάθε φορά ωραίες νέες θεωρίες", επισήμανε, αλλά, "χρειάζονται και την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages