Κόντρα Μεσσηνίας-Αρκαδίας για τις φυλακές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κόντρα Μεσσηνίας-Αρκαδίας για τις φυλακές

Κόντρα Μεσσηνίας-Αρκαδίας για τις φυλακές

Share This
Το θέμα της δημιουργίας φυλακών στη Μεσσηνία ήλθε και πάλι στο προσκήνιο, ωστόσο στο παιχνίδι εξακολουθεί να είναι και η Αρκαδία. Τούτο προέκυψε μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη πολυπληθούς κλιμακίου της «Θέμις Κατασκευαστική» του υπουργείου Δικαιοσύνης, με επικεφαλής τον αρμόδιο για θέματα χωροταξίας σωφρονιστικών καταστημάτων κ. Ανεστάκο, σε χώρους που έχουν προταθεί στη Μεσσηνία και την Αρκαδία.
Η ξαφνική επίσκεψη είχε ως συνέπεια, τουλάχιστον στη Μεσσηνία, να μην καταστεί δυνατόν να συναντηθούν με τους αρμόδιους δημάρχους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, ωστόσο εκπρόσωποι των Δήμων συνόδευσαν τα μέλη του κλιμακίου στις αυτοψίες, ενώ συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Το κλιμάκιο ανακοίνωσε ότι στους επόμενους ένα-δυο μήνες θα κάνει γνωστή την πρότασή του για την προσωρινή χωροθέτηση του νέου σωφρονιστικού καταστήματος, το οποίο, όμως, δεν αναμένεται να κατασκευασθεί σύντομα λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Τα μέλη του κλιμακίου ανακοίνωσαν ότι μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες θα κάνουν γνωστή την πρότασή τους για την προσωρινή χωροθέτηση του νέου σωφρονιστικού καταστήματος, το οποίο δεν πρέπει να περιμένουμε να κατασκευασθεί σύντομα λόγω των οικονομικών προβλημάτων.
Την Τρίτη το κλιμάκιο επισκέφθηκε περιοχές της Τρίπολης, χθες της Μεσσηνίας και αύριο της Μεγαλόπολης. Μεσσηνία Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τέσσερις χώρους που προτείνει ο Δήμος Καλαμάτας σε Γαρδίκι, Πλατύ, Άρι και Ασπροπουλιά, δύο χώρους που προτείνει ο Δήμος Μεσσήνης και ένα χώρο που προτείνει ο Δήμος Οιχαλίας. Μια από τις βασικές προϋποθέσεις που θέτει το υπουργείο είναι ο χώρος να βρίσκεται κοντά σε εθνικό δίκτυο και οπωσδήποτε κοντά σε εξοπλισμένο και σε πλήρη λειτουργία νοσοκομείο. Αυτό δίνει ένα προβάδισμα, σε επίπεδο Μεσσηνίας, στην περιοχή που προτείνεται στο Γαρδίκι. Ωστόσο, αναμένεται να δοθεί μεγάλη μάχη και με την Αρκαδία, η οποία διεκδικεί την κατασκευή του σωφρονιστικού καταστήματος και είναι σίγουρο ότι θα ασκηθούν πιέσεις απ’ όλες τις πλευρές. Δήμος Καλαμάτας Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο Δήμος Καλαμάτας προέβαλε το αίτημά του για τη δημιουργία σωφρονιστικού καταστήματος στη Μεσσηνία, επειδή πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, όπως η ύπαρξη του Εφετείου που καλύπτει τα Πρωτοδικεία Καλαμάτας, Κυπαρισσίας και Γυθείου, η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και οι απαιτούμενες υποδομές. Γνωστοποίησε δε, πως σε ένα με δύο μήνες θα πρέπει να αναμένεται η πρόταση προσωρινής χωροθέτησης της περιοχής που θα επιλεγεί, προκειμένου να ακολουθήσει η οριστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages