Τα κριτήρια για το πετρέλαιο θέρμανσης... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τα κριτήρια για το πετρέλαιο θέρμανσης...

Τα κριτήρια για το πετρέλαιο θέρμανσης...

Share This
Ερχεται χειμώνας φωτιά με την τιμή του πετρελαίου να φτάνει στα ύψη μετά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης.
Οι τιμές αναμένεται να αγγίξουν τα 1,40 ευρώ το λίτρο από 1,0 ευρώ που διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο την περσινή χειμερινή περίοδο.

Δηλάδή το ποσοστό της αύξησης μεταφράζεται σε 40%. Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης συμφώνησαν και αποφάσισαν τα τέσσερα κριτήρια πάνω στα οποία θα βασιστεί η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.
Αυτά θα είναι η γεωγραφική περιοχή, το ατομικό ή το οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των παιδιών που προστατεύει ο δικαιούχος του επιδόματος αν πρόκειται για τρίτεκνο ή πολύτεκνο, καθώς και τα τετραγωνικά της επιφάνειας της κατοικίας.
Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε δύο δόσεις.
Η πρώτη θα καταβληθεί στα μέσα Οκτωβρίου και η επόμενη στα μέσα της χειμερινής σεζόν -Ιανουάριος-.
Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε μετρητά και όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως προέβλεπε το παλαιότερο σχέδιο.
Το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης ανέρχεται σε 120- 150 εκατ. ευρώ.
Όμως, αυτό το ποσό δεν έχει προβλεφθεί στον εφετινό προϋπολογισμό και πρέπει να εξευρεθεί από άλλη πηγή.
Πάντως ανοικτά παραμένουν σοβαρά ζητήματα όπως είναι το τελικό κονδύλι που θα αφορά το επίδομα θέρμανσης και τα όρια των τεσσάρων κριτηρίων για να ξεκαθαρίσει ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι.
Πάντως τα τέσσερα αυτά κριτήρια θα λειτουργούν συνδυαστικά, δηλαδή θα πρέπει κάποιος για να λάβει το επίδομα να εμπίπτει και στις τέσσερις κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages