Το σάπιο πολιτικό σύστημα βγάζει στη σέντρα σκάνδαλα.. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το σάπιο πολιτικό σύστημα βγάζει στη σέντρα σκάνδαλα..

Το σάπιο πολιτικό σύστημα βγάζει στη σέντρα σκάνδαλα..

Share This
Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό μετά τα δημοσιεύματα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και πληροφορίες για λίστες με ονόματα βουλευτών που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό.
Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις καθώς υπάρχουν φόβοι για ανεξέλεγκτες καταστάσεις που εκδηλώνονται λίγο πριν περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.
Το πρωί ο Ευάγγελος Μειμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του, ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που έφερε στο φως η εφημερίδα Real News.
Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου.
Το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τους τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους ανακοίνωσε την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε και τους τους πολιτικούς Αρχηγούς.
Παράλληλα δήλωσε ξανα ότι «ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα» και πρόσθεσε : «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».
Την ίδια ώρα μετά τους κυρίους Λιάπη και Βουλγαράκη που διέψευσαν την εμπλοκή τους σε μίζες ή ξέπλυμα χρήματος, μια σειρά από βουλευτές και στελέχη που τα ονόματα τους είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως ο Παναγιώτης Μελάς και η Έλενα Κουντουρα, προχώρησαν σε ανάλογες ανακοινώσεις.
Όμως, στα πολιτικά και τα δημοσιογραφικά γραφεία διακινούνται πλέον συνεχώς πληροφορίες για ονόματα πολιτικών που βρίσκονται στις λίστες του ΣΔΟΕ αλλά και συγγενικών τους προσώπων μέσω των οποίων διακινήθηκαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό τα προηγούμενα τρία χρόνια.
Η παραφιλολογία δεν έχει προηγούμενο κι ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών έχουν ζητήσει ήδη αρμοδίως να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις που ερευνά το ΣΔΟΕ, ακόμα κι αν δεν έχουν φτάσει στην Δικαιοσύνη.
Ο φόβος όλων αυτών είναι πώς αν ακολουθηθεί το γράμμα του νόμου τότε οι πολίτες θα αντιδράσουν και σε συνδυασμό με τα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση στην Βουλή θα δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό σκηνικό το οποίο θα είναι εκτός ελέγχου.
Ειναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μειμαράκης στην ανακοίνωση του ανέφερε ότι «δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages