Συνεχίζονται οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνεχίζονται οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία

Συνεχίζονται οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία

Share This
Συνεχίζεται η ανασκαφική έρευνα στη θέση Παναγίτσα Αίπειας, στην Αρχαία Θουρία. Η ανασκαφή ξεκίνησε συστηματικά το 2009 υπό την αιγίδα της «Εν Αθήναις» Αρχαιολογικής Εταιρείας και υπό τη Διεύθυνση της αρχαιολόγου κ. Ξένιας Αραπογιάννη.
Έχουν αποκαλυφθεί δύο μεγάλοι τοίχοι, οι οποίοι συγκρατούν μια μεγάλη «ταράτσα» επάνω στην οποία έχουν βρεθεί, μέχρι σήμερα, τρία μεγάλα μνημειώδη κτήρια κλασσικών και ελληνιστικών χρόνων.
Επίσης αποκαλύφθηκε ένας ναός αφιερωμένος στον Ασκληπιό και την Υγεία. Από τα σημαντικότερα ευρήματα είναι οι επιγραφές που βρέθηκαν στη θέση τους και μας δίνουν τη δυνατότητα να ταυτίσουμε το ναό αλλά και να γνωρίσουμε τον αρχιτέκτονά του, ο οποίος ήταν ο Θεόδωρος. Οι ανασκαφές θα συνεχισθούν και φέτος με σκοπό να αποκαλυφθεί ολόκληρος ο ναός και τυχόν άλλα κτήρια που υπάρχουν στο ίδιο επίπεδο.
Υπενθυμίζεται ότι οι φετινές ανασκαφές πραγματοποιούνται με τη χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας σύμφωνα με τη προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Καλαμάτας. Παρά τα οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος δίνει προτεραιότητα στην αρχαιολογική έρευνα μιας περιοχής μεγάλης αρχαιολογικής αξίας και προσδοκιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages