Έρχεται ηλεκτρονικό φακέλωμα σε όλες τις συναλλαγές μας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έρχεται ηλεκτρονικό φακέλωμα σε όλες τις συναλλαγές μας

Έρχεται ηλεκτρονικό φακέλωμα σε όλες τις συναλλαγές μας

Share This
Η προθεσμία που είχε δώσει σε υπουργεία, υπηρεσίες και εταιρείες να αποστείλουν με ηλεκτρονικό αρχείο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) όλα τα στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές έληξε και έτσι ξεκινά νέος κύκλος διασταυρώσεων και ελέγχου των εισοδημάτων.
Μετοχές, καταθέσεις, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, δάνεια, αλλά και όλες οι συναλλαγές με τράπεζες, χρηματιστήρια, ιδιωτικά και δημόσια θεραπευτήρια και κλινικές των Ταμείων Ασφάλισης, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ακόμη και εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και εταιρείες ύδρευσης μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών.
Μάλιστα στο πλαίσιο των ελέγχων και διασταυρώσεων θα συγκεντρώνονται πληροφορίες και για τυχόν ύπαρξη επενδυτικών χαρτοφυλακίων, αμοιβαίων κεφαλαίων, παραγώγων, ομολόγων, προϊόντων εφάπαξ καταβολής, επενδύσεων σε χρυσό ή ασήμι κ.λπ., θυρίδων αλλά και για την αγορά χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού.
Θα πρέπει μάλιστα να αναφερθεί ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να αφορούν στη χρήση του 2011, εκτός αυτών που αφορούν στις πιστωτικές κάρτες που εκδόθηκαν εκτός Ελλάδος, αλλά και των στοιχείων των τραπεζών που θα πρέπει να αφορούν και στη χρήση 2010.
Τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αξιοποιηθούν για εκτεταμένες διασταυρώσεις επαλήθευσης στοιχείων δαπανών που δηλώνουν οι φορολογούμενοι στις φορολογικές τους δηλώσεις, αλλά και για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Μάλιστα προκειμένου να περιορίσει τη φοροδιαφυγή ετοιμάζεται και νέο ειδικό πρόγραμμα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μέσω του οποίου οι ελεγκτικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα με το πάτημα απλώς ενός κουμπιού να έχουν την πλήρη εικόνα και το οικονομικό προφίλ όλων των συγγενικών προσώπων του φορολογούμενου που ελέγχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages