Η στρατηγική της Κυβέρνησης αλλά και τα προβλήματα του Νομού μας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η στρατηγική της Κυβέρνησης αλλά και τα προβλήματα του Νομού μας

Η στρατηγική της Κυβέρνησης αλλά και τα προβλήματα του Νομού μας

Share This
Με ένα άρθρο , που θα διαβάσετε ποιο κάτω, η αγαπητή πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα μας παραθέτει το πρόβλημα της Ελλάδος και την Στρατιγική Σαμαρά ως προς το εξωτερικό.
Καλό θα είναι αγαπητή Αντωνία να "προσγειωθείς" στα προβλήματα στην Μεσσηνία που είναι πολλά... και να πάρεις θέση σε κάποια από αυτά και ας στεναχωρήσεις μερικούς.
Είπαμε ότι ο Πρωθυπουργός είναι από την Μεσσηνία αλλά μην προσπαθούμε να λύσουμε και να εξηγήσουμε εμείς τις διαβουλεύσεις του Α.Σαμαρά με τον Γιούνκερ , τη Μέρκελ και τον Ολάντ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις. Πάρε θέση για τα θέματα της Μεσσηνίας εσύ και οι άλλοι πολιτικοί διότι αν δεν "σπάσετε αυγά ομελέτα δεν γίνεται" όπως λέει και η σοφή παρεμία μας. Μην ξεχνάς ότι η "στρογγυλάδα" μερικών από το χώρο σου οδήγησε την Μεσσηνία στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης της Ελλάδος με αποτέλεσμα αν θα ρωτήσεις σχεδόν όλους τους επαγγελματίες τι γίνεται τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι θα σε παρασύρουν... και ίσως κλάψεις με "μαύρο δάκρυ" μαζί τους.
Tο άρθρο είναι:
Στρατηγική "υψηλού ρίσκου" για την Κυβέρνηση Σαμαρά

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα
Έχει ειπωθεί από επίσημα Κυβερνητικά χείλη, πόσο κομβικό είναι για την επόμενη ημέρα της πατρίδας μας, να δείξουμε σε όλην τη Διεθνή κοινότητα, πως είμαστε μία αξιόπιστη Χώρα, μία Ευρωπαϊκή Χώρα που τηρούμε τις δεσμεύσεις μας.
Πως έχουμε τη θέληση να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές, πως στοχεύουμε να νοικοκυρέψουμε το κράτος μας και να καταπολεμήσουμε όλες τις παθογένειες που μας έφεραν σ΄αυτήν την κατάσταση.
Αυτό είναι ίσως και το δυνατό χαρτί του πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις που προγραμματίζονται να γίνουν το προσεχές διάστημα, με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους όπως το Γιούνκερ , τη Μέρκελ και τον Ολάντ.
Να δείξουμε πως έχουμε αντιληφθεί πως πρέπει να γίνουν πολλά , πως επιβάλλεται να προσπαθήσουμε με συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχεδιασμό και πως έχουμε τη θέληση να το κάνουμε.
Αλλά συγχρόνως οφείλουμε να κάνουμε σαφές σε όλους , πως οι Έλληνες έχουν φτάσει πλέον σε οριακό σημείο επιβίωσης και δε μπορούν να συνεισφέρουν οκονονομικά άλλο.
Οπότε όποια μέτρα ζητηθούν επιπλέονγια την επόμενη χρονιά δεν πρέπει να αφορούν τα ήδη πενιχρά εισοδήματα των Ελλήνων.
Η στρατηγική "υψηλού ρίσκου" που ακολουθείται κι εμπεριέχει δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος ή θα βάλει επιτέλους πάτο στο βαρέλι της αβεβαιότητας και της ανέχειας ή θα διογκώσει τα προβλήματα.
Πρέπει να καταλάβουμε πως το Ευρωπαϊκό μας μέλλον θα κριθεί από τις επιδόσεις , τη στρατηγική και τη θέληση αυτής της Κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε στοχεύει:
α.Να πείσει για την αξιοπιστία της Χώρας
β.Να πετύχει την επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής ώστε να παρουμε μία ανάσα και να σχεδιάσουμε καλύτερα τις επόμενες κινήσεις μας και
γ.να παραμείνουμε ισότιμοι παίκτες στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και να ζητήσουμε αργότερα κι εμείς όπως η Ισπανία και η Ιταλία ,η ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών μας να μην προσμετρηθεί στο χρέος μας.
Με τις λοιπές διαρθρωτικές αλλαγές, με ρευστότητα και τα αναγκαία μέτρα ανάπτυξης που πρέπει άμεσα να ξεδιπλώσουμε, ελπίζουμε να περάσουμε τις συμπληγάδες χωρίς μεγάλες απώλειες.
Αυτά όμως προϋποθέτουν κοινωνική ειρήνη και κοινωνική συνοχή , πράγμα πολύ δύσκολο στις σημερινές συνθήκες .
Όπως έχω πολλές φορές τονίσει, οι Έλληνες περιμένουν με λαχτάρα να τηρηθούν ισότιμα προς όλους οι νόμοι του κράτους , να επανέλθει η αξιοκρατία , η δικαιοσύνη και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία σε όποιον δε σεβάστηκε το δημόσιο χρήμα σε ΟΠΟΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ χώρο και αν ανήκει.
Αρκετά πια με τα κάθε είδους λαμόγια και τρωκτικά που με κομματικούς μανδύες "ξάφριζαν" ανενόχλητοι τον κόπο και τον ιδρώτα των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages