Χολιγουντιανός πυρετός στην Καρδαμύλη! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χολιγουντιανός πυρετός στην Καρδαμύλη!

Χολιγουντιανός πυρετός στην Καρδαμύλη!

Share This
Ρεπορτάζ : Αφροδίτη Σπυροπούλου
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται τα γυρίσματα της τελευταίας (ίσως!) ταινίας της τριλογίας "Μετά το Ηλιοβασίλεμα" με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χωκ και Ζιλί Ντελπί.
Το Χολιγουντιανό ρομάντζο του Τεξανού σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ γυρίζεται τις τελευταίες ημέρες σε Πύλο, Κορώνη, Καλαμάτα και Καρδαμύλη.
Η ταινία που γυρίζεται αυτή τη στιγμή στην Καρδαμύλη είναι η συνέχεια της γνωριμίας των δύο πρωταγωνιστών που συντελείται στο πρώτο μέρος της τριλογίας που βγήκε στις αίθουσες το 1995 με τον τίτλο "Πριν το ξημέρωμα".
Οι ήρωες του ρομαντικού δράματος γνωρίζονται και χωρίζουν πριν ξημερώσει για να ξανασυναντηθούν 9 χρόνια μετά στην ταινία "Πριν το ηλιοβασίλεμα", όπου μέσα σε ένα απόγευμα συζητούν για την ζωή τους όλα τα προηγούμενα χρόνια που έμειναν χώρια.
Αν υποθέσουμε ότι τα γυρίσματα στο γραφικό λιμανάκι της Καρδαμύλης χθες έγιναν μετά το ηλιοβασίλεμα μέχρι τις 6 το πρωί πιθανολογούμε ότι η ταινία μάλλον θα λέγεται "Πριν τα μεσάνυχτα", ή "Μετά το ηλιοβασίλεμα", αν και μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί τίτλος.
Τα γυρίσματα στην Καρδαμύλη γίνονται με άκρα μυστικότητα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς κανείς εκτός από τους εργαζόμενους δεν μπορεί να εισέλθει στους χώρους των γυρισμάτων.
Μέρος ωστόσο του ειδυλλιακού σκηνικού που συνθέτει το μικρό λιμανάκι φαίνεται από τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς την Στούπα, όπου αρκετοί καλά ενημερωμένοι σταματούσαν με τα αυτοκίνητά τους για να θαυμάσουν το κατάφωτο λιμάνι.
Τα φώτα που είχαν στηθεί έκαναν κυριολεκτικά την νύχτα μέρα από το βουνό μέχρι τη θάλασσα, όπου ένα τεράστιο μπαλόνι που ήταν στερεωμένο μέσα στη θάλασσα φώτιζε όλο το λιμάνι.
Όσα φώτα όμως κι αν στήθηκαν, το καλύτερο φως ήταν αυτό από το μισόγιομο φεγγάρι που αντικατοπτριζόταν στη θάλασσα απογειώνοντας την μαγεία του σκηνικού.
Ποιός ξέρει αν η άγρια ομορφιά της Δυτικής Μάνης και τα κρυστάλλινα νερά της καταφέρουν να κρατήσουν για πάντα μαζί τον Τζέσσε και την Σελίν. Αυτό μένει να το δούμε στις αίθουσες μέσα στο 2013.
Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, ότι παραγωγοί της ταινίας από ελληνικής πλευράς είναι ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος -γιος του Καπετάν Βασίλη- που συμμετέχει με την εταιρεία παραγωγής του αλλά και η γνωστή σκηνοθέτις από την βραβευμένη ταινία της "Attenberg", Αθηνά Τσαγκάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages