Μίλησε για την Πύλο στην Bild και είχε χιούμορ για τα χάλια μας ο Σαμαράς - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Μίλησε για την Πύλο στην Bild και είχε χιούμορ για τα χάλια μας ο Σαμαράς

Μίλησε για την Πύλο στην Bild και είχε χιούμορ για τα χάλια μας ο Σαμαράς

Share This
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έμεινε μόνο 24 ώρες στη Γερμανία, αλλά είχε χρόνο για την Bild», είναι η φράση με την οποία ξεκινά το δημοσίευμα για την συνάντηση δημοσιογράφων της περιβόητης γερμανικής εφημερίδας με τον Αντώνη Σαμαρά, στο Χίλτον του Βερολίνου. Οι αρχισυντάκτες της Bild, Κάι Ντίκμαν και Νίκολας Μπλόμε, αλλά και ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, Πολ Ροντσχάιμερ, επισκέφτηκαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο ξενοδοχείο όπου διέμεινε, λίγη μόλις ώρα μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνάντησής του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
«’Ήθελα να σας γνωρίσω», λέει ο Σαμαράς στην Bild» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ, στο οποίο ο πρωθυπουργός εμφανίζεται άνετος, εγκάρδιος και αποφασιστικός.
«Κάθεται στον καναπέ στη μέση της σάλας, προκαλώντας τους υπόλοιπους επισκέπτες του ξενοδοχείου να στρέψουν το κεφάλι τους σε αυτόν. Ο Σαμαράς φαίνεται ήρεμος και αποφασισμένος», γράφουν οι γερμανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι προσέφεραν στον Έλληνα πρωθυπουργό και αναμνηστικό δώρο για τη συνάντησή τους, ένα φωτογραφικό λεύκωμα για το Τείχος του Βερολίνου, το οποίο περιελάμβανε και ένα αυθεντικό κομμάτι του τείχους. «Ο Σαμαράς εντυπωσιάστηκε και μας ευχαρίστησε», αναφέρει το ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός ανταπέδωσε με πρόσκληση στην ιδιαίτερή του πατρίδα.
«Ως ένδειξη της ελληνο-γερμανικής φιλίας ο πρωθυπουργός, κάλεσε τους συντάκτες της BILD στη γενέτειρά του, τη μικρή παραθαλάσσια πόλη της Πύλου. “Είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα», είπε ο Σαμαράς».
«Έχει χιούμορ»
Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι ωστόσο, διέκριναν και την αίσθηση του χιούμορ στον Έλληνα πρωθυπουργό. Λίγο πριν τη λήξη της ολιγόλεπτης συνάντησής τους, τον ρώτησαν αν θα υπέγραφε την «εγγυητική δήλωση», που είχε δημοσιοποιήσει χθες η εφημερίδα, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην ουσία επρόκειτο για μία ακόμα κακόγουστη φάρσα της Bild, καθώς το κείμενο, γραμμένο με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά, ζητούσε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να εγγυηθεί ότι δεν θα επιβαρύνει τους Γερμανούς φορολογούμενους και ότι θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για την τήρηση των όρων δανεισμού, ακόμα και να πουλήσει ορισμένα ακατοίκητα ελληνικά νησιά.
«Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι έχει χιούμορ. Όταν οι συντάκτες της BILD τον ρώτησαν αν θα υπογράψει την «εγγυητική δήλωση» για την αποπληρωμή των ελληνικών δανείων, γέλασε εγκάρδια. «Έχω υποσχεθεί στην πρόσφατη συνέντευξή μου σε εσάς ότι η χώρα μου θα αποπληρώσει όλα τα δάνεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages