Εξισωτική αποζημίωση 160 εκατ. ευρώ με απόφαση Σαμαρά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εξισωτική αποζημίωση 160 εκατ. ευρώ με απόφαση Σαμαρά

Εξισωτική αποζημίωση 160 εκατ. ευρώ με απόφαση Σαμαρά

Share This
Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη αγωνία των κτηνοτρόφων για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους 160 εκ. ευρώ, η οποία θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα
Μετά τις συντονισμένες προσπάθειες για την εξεύρεση των αναγκαίων εθνικών πόρων για την αύξηση των δαπανών για το μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης και τη υπογραφή της απόφασης υλοποιείται η δέσμευση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Κυβέρνησης συνεργασίας για την καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης και γίνεται πράξη η πληρωμή της.
Η πληρωμή αφορά 70.000 περίπου δικαιούχους, κυρίως κτηνοτρόφους ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών που θα συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφισή τους την παρούσα χρονική περίοδο διευκολύνοντας τους να προμηθευτούν έγκαιρα ζωοτροφές σε πιο συμφέρουσες τιμές.
Η καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης στους δικαιούχους αφορά το 100% του ποσού που δικαιούνται με βάση τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας. Αν για κάποιο δικαιούχο υπάρχουν προβλήματα δικαιολογητικών ή προφανή σφάλματα στην αίτησή του, θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης μέσα στον Αύγουστο και η πληρωμή του θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου.
Με αφορμή την πληρωμή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με συνέπεια υλοποιούμε τις προτεραιότητες που θέσαμε για τους Έλληνες αγρότες και ειδικά για τους Έλληνες κτηνοτρόφους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις τιμές ζωοτροφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages