Λουκέτο από 1-3 ημέρες, δυνατότητα αξιοποίησης-πώλησης ενέργειας από ΑΠΕ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Λουκέτο από 1-3 ημέρες, δυνατότητα αξιοποίησης-πώλησης ενέργειας από ΑΠΕ

Λουκέτο από 1-3 ημέρες, δυνατότητα αξιοποίησης-πώλησης ενέργειας από ΑΠΕ

Share This
Με ομόφωνο ψήφισμά της, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, κατά την απογευματινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης των μελών της, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, καταγγέλλει την περικοπή των ΚΑΠ από την κεντρική κυβέρνηση και προτείνει προς το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, στις 30 Αυγούστου, κλείσιμο των δήμων από 1-3 ημέρες και νέο Έκτακτο Συνέδριο μέσα στο Σεπτέμβριο, προκειμένου να επανεξεταστεί η κατάσταση.
Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος πρότεινε, και έγινε δεκτό από τα μέλη της γενικής συνέλευσης, που συνεκλήθη στην Τρίπολη, και θα τεθεί στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, να ζητηθεί από την κυβέρνηση να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να παράγουν τη δική τους ενέργεια και να την πωλούν με χαμηλά κοστολόγια μέσα από τα φωτοβολταϊκά, τα αιολικά πάρκα, αλλά και επιπλέον να διαχειρίζονται τα απορρίμματα. «Να μην τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην επαιτεία», είπε. «Γιατί να διαχειρίζονται τον αέρα, τον ήλιο και τα σκουπίδια οι ιδιώτες, και όχι οι δήμοι ώστε να μπορούν να τα βγάλουν πέρα σε αυτή την κρίση;», αναρωτήθηκε και χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους που συμφώνησαν μαζί του.
«Υπάρχουν τρόποι να έχουμε έσοδα, αρκεί να μας εμπιστευθούμε», είπε, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη πρόταση στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Καλαμάτας, πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, και συμπλήρωσε πως θα ζητηθεί από την κυβέρνηση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στο συγκεκριμένο τομέα.
Στη συνεδρίαση, από αρκετούς δημάρχους, όπως ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός στηλίτευσαν τις νέες μειωμένες αντιμισθίες στους αιρετούς, εκτιμώντας πως η κεντρική εξουσία και οι 300 της Βουλής κοιτούν τα συντεχνιακά τους συμφέροντα, δε μειώνουν επί της ουσίας τους μισθούς τους και δε συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. «Δεν είμαστε κλέφτες για να μας αντιμετωπίζει η κεντρική εξουσία με αυτόν τον τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages