Συνταξιούχοι φοροφυγάδες δικηγόροι - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνταξιούχοι φοροφυγάδες δικηγόροι

Συνταξιούχοι φοροφυγάδες δικηγόροι

Share This
Ενώ ο εξορθολογισμός των δαπανών του κράτους συνεχίζεται σε καθημερινή βάση προκύτπουν στοιχεία που αποκαλύτπουν όργιο εις βάρος του Δημοσίου και των φορολογουμένων από ελίτ και μικροαπατεώνες. Σε αυτό το πλαίσιο αποκαλύφθηκαν 1,000 συνταξιούχοι δικηγόροι οι οποίοι συστηματικά και συνειδητά φοροδιέφευγαν, δηλώνοντας χαμηλότερα εισοδήματα από αυτά που εισέπρατταν.
Από τις διασταυρώσεις στοιχείων που έγιναν στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης με τη ΓΓΠΣ προέκυψε ότι 1.070 ασφαλισμένοι (ποσοστό 5,66%) του Ταμείου Νομικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ/ΤΑΝ), όπου ασφαλίζονται οι δικηγόροι, δεν είχαν υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση. Επίσης, 642 ασφαλισμένοι (ποσοστό 3,39%) δεν υπέβαλαν δήλωση, παρότι υποχρεούνταν, καθώς είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.
Ακόμη, 1.186 ασφαλισμένοι (ποσοστό 6,64%) δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο, ενώ οι συνταξιούχοι με αναπηρία είναι 1.696, (ποσοστό 9,5%, ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7%).
Τα αποτελέσματα των ελέγχων στο Ταμείο Νομικών είναι αντίστοιχα με εκείνα των Ταμείων των Υγειονομικών και των μηχανικών που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγες μέρες.
«Από τις μέχρι σήμερα διασταυρώσεις, ένα σημαντικό ποσοστό -πολύ μεγαλύτερο του 10%- στο σύνολο των συνταξιούχων του κάθε ταμείου, εμφανίζεται είτε να μην έχει υποβάλει φορολογική δήλωση, είτε να δηλώνει μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
«Ξεκινούμε άμεσα εστιασμένους ελέγχους, σε κάθε ταμείο, για το συγκεκριμένο δείγμα με στόχο να εντοπίσουμε παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν παράνομη είσπραξη συντάξεων και φοροδιαφυγή», συμπληρώνει και καταλήγει ότι «η αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων από έκνομες συμπεριφορές φτάνει στο τέλος της»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages