Το…άδειο ταμείο φοβάται 71% των Ευρωπαίων - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Το…άδειο ταμείο φοβάται 71% των Ευρωπαίων

Το…άδειο ταμείο φοβάται 71% των Ευρωπαίων

Share This
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos-Logica Business, το 71% των Ευρωπαίων, θεωρεί ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος πλέον να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα. Μόνο το 17% πιστεύει ότι ο κίνδυνος είναι σήμερα μικρότερος σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία.
Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Monde αποκαλύπτει επίσης ότι σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 56%) φοβάται ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει τη δουλειά του και μόνο το 20% αισθάνεται εργασιακή ασφάλεια.
Οι οικονομικές δυσκολίες έρχονται πρώτες, με ποσοστό 44%, στο ερώτημα «ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;» και ακολουθούν οι ασθένειες (40%) και η ανεργία (39%).
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 2-5 Μαΐου, μέσω διαδικτύου, σε δείγμα 7.245 ατόμων από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ελλάδα και την Πολωνία.
Στο ερώτημα αν οι δυσκολίες αποτελούν κίνητρο ή απειλή που πρέπει να την αποφύγουν, το 77% των Ελλήνων απάντησε ότι είναι κίνητρο, ενώ το 57% των Γερμανών και το 62% των Γάλλων θα προτιμούσαν να τις αποφύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages