Απίστευτο-Μετεκλογικά παιχνίδια με το νόμο Παυλόπουλου, ο ίδιος δεν γνωρίζει πως εφαρμόζεται! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Απίστευτο-Μετεκλογικά παιχνίδια με το νόμο Παυλόπουλου, ο ίδιος δεν γνωρίζει πως εφαρμόζεται!

Απίστευτο-Μετεκλογικά παιχνίδια με το νόμο Παυλόπουλου, ο ίδιος δεν γνωρίζει πως εφαρμόζεται!

Share This
Η είδηση που πρώτη παρουσίασε η τηλεόραση BEST για πιθανή ανατροπή των εδρών με τη Ν.Δ. να βγάζει ενδεχόμενα και τέταρτη έδρα στη Μεσσηνία, κάνει σήμερα το γύρο της Επικράτειας. Ο εκλογικός νόμος δείχνει να... πέρασε (!!!) εκ παραδρομής στα πληροφοριακά συστήματα με μιαν άλλη κατανομή, με τη Λακωνία και την εκεί τριεδρική να είναι το σημείο αναφοράς και «ανατροπής».
Η Λακωνία λοιπόν είναι μία από τις 12 τριεδρικές στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τον μικρότερο αριθμό ψηφοδελτίων, ωστόσο είναι και ο νομός στον οποίο δεν βγάζει έδρα το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αφού εξαντλεί ήδη το σύνολο των εδρών του, στην πρότελευταία τριεδρική (71 έδρες). Συνεπώς την τρίτη έδρα στο γειτονικό μας νομό – αφού οι άλλες δύο πάνε σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ – την παίρνει το κόμμα με τα μεγαλύτερα υπόλοιπα που είναι η Χρυσή Αυγή. Αποτέλεσμα αυτού είναι στη δεύτερη κατανομή εδρών η Χρυσή Αυγή πιθανόν να μην βγάλει την έδρα της στη Μεσσηνία και την 129η έδρα της η Ν.Δ. συμπτωματικά να την βγάζει εδώ, με αυτή να πηγαίνει στο 4ο στη λίστα του κόμματος μετά τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Σαμπαζιώτη που είναι ο πολιτικός μηχανικός και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος Μίλτος Χρυσομάλλης. Η τηλεόραση BEST προκειμένου να διευκρινιστούν όλα αυτά που ''χάνονται'' μεταξύ των... επινοήσεων του εκλογικού νόμου και της όλης μετάδοσης των αποτελεσμάτων επικοινώνησε και με τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών και έγκριτο Νομικό, υπεύθυνο για την τελευταία μορφή που ο νόμος παρουσιάζει, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποια επίσημη δήλωση, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει για την όλη αυτή εξέλιξη. Πάντως, όλα θα ξεκαθαρίσουν στην απόφαση ανακύρηξης των βουλευτών και των αποτελεσμάτων που πρόκειται να γίνουν μέσα στην εβδομάδα (προς το τέλος της πιθανότατα) από την αρμόδια για την διεξαγωγή των εκλογών Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή στην οποία προΐσταται η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages