Κάντε κυβέρνηση να φτιάξουμε νέο Μνημόνιο! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κάντε κυβέρνηση να φτιάξουμε νέο Μνημόνιο!

Κάντε κυβέρνηση να φτιάξουμε νέο Μνημόνιο!

Share This
Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση αλλά η Κομισιόν το είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: έλατε να συζητήσουμε αλλαγές!
Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η νέα διαπραγμάτευση είναι να σχηματιστεί, το συντομότερο, κυβέρνηση. Μάλιστα, αν μέχρι την Πέμπτη υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα, ένας από τους στόχους του Eurogroup -που συνεδριάζει εκείνη την ημέρα στο Λουξεμβούργο- είναι η έναρξη συζήτησης επί ενός «νέου Μνημονίου».
Πηγές της ευρωζώνης τόνισαν πως διαπιστώνεται η ανάγκη για προσαρμογές στο πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και την πορεία των φορολογικών εσόδων.
Όπως διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές, στόχος αυτών των συζητήσεων, που θα ολοκληρωθούν με τις σχετικές υπογραφές, εντός του καλοκαιριού, είναι να υπάρξει διαφάνεια και ασφάλεια στην εφαρμογή του προγράμματος. Ένα νέα Μνημόνιο που θα είναι αποδεκτό από τις δύο πλευρές και θα αφορά, μεταξύ άλλων, και το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων της βοήθειας.
Όλα αυτά ενώ και ο αρμόδιος επίτροπος, Όλι Ρεν, ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να καταλήξουν σε συμφωνία και το σχηματισμό κυβέρνησης, ώστε να αρχίσουν οι σχετικές συζητήσεις με την τρόικα επί της πρώτης αξιολόγησης της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος.
Όπως τόνισε ο Αμαντέου Αλταφάζ, το ζητούμενο αυτών των συζητήσεων, που θα πρέπει να αρχίσουν σύντομα, είναι να γίνει μια αποτίμηση του που βρισκόμαστε σε ότι αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, προκειμένου να αποφασιστούν από κοινού τα επόμενα βήματα. Είναι σημαντικό, τόνισε, η νέα κυβέρνηση να αναλάβει την πλήρη ιδιοκτησία του προγράμματος, με στόχο να ξαναμπεί η χώρα στον σωστό δρόμο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν σημείωσε ότι η Επιτροπή δεν προβαίνει σε εικασίες επί των δυνατοτήτων να υπάρξει νέο Μνημόνιο, τη στιγμή μάλιστα που μόλις πριν από λίγους μήνες αποφασίστηκε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages