Είμαι φίλος των Ελλήνων. Έχετε μου εμπιστοσύνη - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

Είμαι φίλος των Ελλήνων. Έχετε μου εμπιστοσύνη

Είμαι φίλος των Ελλήνων. Έχετε μου εμπιστοσύνη

Share This
«Φίλος των Ελλήνων» που θα σταθεί δίπλα τους δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μιλώντας στην αποκλειστικά Όλγα Τρέμη και το Mega Channel.
«Σέβομαι τον ελληνικό λαό. Θα αποφασίσει αυτό που θέλει την 17η Ιουνίου. Θεωρών ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να ασκήσουν πλήρως το κυριαρχικό τους δικαίωμα τους. Πρέπει, όμως να τους προειδοποιήσω ως φίλος της Ελλάδας που είμαι. Αν έχει δοθεί η εντύπωση ότι θέλουν να απομακρυνθούν από τα συμφωνημένα και να εγκαταλείψουν κάθε προοπτική ανάκαμψης, θα υπάρξουν χώρες εντός της ευρωζώνης που θα θελήσουν την έξοδο της Ελλάδας. Εγώ δε συμμερίζομαι αυτή την άποψη, θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Πρέπει όμως να το πω γιατί είναι η γλώσσα της αλήθειας» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.
«Είμαι Γάλλος, φίλος των Ελλήνων. Τους ζητώ να μου έχουν εμπιστοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολάντ, συμπληρώνοντας πως δεν έχει καμία διάθεση να πει στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν στις εκλογές: «Δεν έχω καμία διάθεση να επιβάλω στους Έλληνες τι θα κάνουν. Δεν αντιλαμβάνομαι έτσι τη σχέση μου με την Ελλάδα. Τους ζητώ να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Να επιλέξουν το καλύτερο και να ξέρουν ότι αν θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, η ευρωζώνη θα τους στηρίζει. Από την άλλη, είναι αναγκαίες οι αλλαγές στη χώρα αλλά να είναι δίκαιες. Οι πλούσιοι να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί».
Αναφερόμενος στην Ευρώπη που έχει «διχαστεί» ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε, σύμφωνα με το star.gr: «Στην Ευρώπη δε σκέφτονται πολλοί το ίδιο για την πειθαρχία, την ανάπτυξη και την εποπτεία των τραπεζών. Υπάρχουν διαφορές αλλά έχει σημασία να βρούμε έναν συμβιβασμό. Θα δουλέψω γι' αυτό Και η Γαλλία θα πάρει μέτρα έχουμε μεγάλο χρέος αλλά θα έχουμε και αναπτυξιακές επιλογές. Αν δεν υπάρξει μείωση δημοσιονομικού ελλείμματος, και η Ελλάδα είναι παράδειγμα γι΄αυτό. Έθεσα ως προτεραιότητα την ανάπτυξη από την πρώτη στιγμή που εξελέγην Πρόεδρος της Γαλλίας. Έχουμε Σύνοδο κορυφής στα τέλη Ιουνίου όπου θα λάβουμε μέτρα που έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα, αν η ίδια επιλέξει ότι θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Αυτό, φυσικά δε σημαίνει ότι θα παραμείνει η ίδια κατάσταση στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages