Αδυνατούν να πληρώσουν την εφορία 2 εκατ. πολίτες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αδυνατούν να πληρώσουν την εφορία 2 εκατ. πολίτες

Αδυνατούν να πληρώσουν την εφορία 2 εκατ. πολίτες

Share This
Τη δημιουργία νέας... γενιάς φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη φοβούνται στο υπουργείο Οικονομικών.
Υπολογίζεται ότι σύντομα περί τα 2 εκατ. άτομα δεν θα μπορούν να εξοφλούν τις οφειλές τους προς την Εφορία. Ηδη οι οφειλέτες του Δημοσίου υπερβαίνουν το 1 εκατ. και οι ανείσπρακτες οφειλές έχουν εκτιναχθεί σε επίπεδα άνω των 45 δισ. ευρώ.

Από τα τέλη του 2009 έως σήμερα τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά περίπου 13 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα περίπου είναι και τα νέα μέτρα για τη διετία 2013-2014 που προβλέπει το δεύτερο Μνημόνιο.
Νέο άλμα
Στο υπουργείο Οικονομικών δεν κρύβουν την ανησυχία τους, καθώς εκτιμούν ότι φέτος τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα καταγράψουν νέο άλμα, με δεδομένο ότι τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα είναι τόσο «φουσκωμένα» από τους νέους φόρους (μείωση αφορολόγητου, εισφορά αλληλεγγύης, ψαλίδισμα φοροαπαλλαγών, αλλαγή επί το επαχθέστερο της φορολογικής κλίμακας, τέλος επιτηδεύματος κ.λπ.), που πολλοί φορολογούμενοι δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα φόρων που θα ξεσπάσει μετά τις εκλογές και θα δηλώσουν άτυπη στάση πληρωμών προς το Δημόσιο.
Επιπλέον, πολλοί φορολογούμενοι δεν θα μπορέσουν να εξοφλήσουν ούτε και τους φόρους ακίνητης περιουσίας της περιόδου 2010-2011, που παρέμειναν επί τόσο καιρό ανείσπρακτοι και θα επιβληθούν τώρα μαζί με τα νέα «χαράτσια» του 2012.
Οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα δεχθούν τα νοικοκυριά είναι βέβαιο ότι θα αυξήσουν τον αριθμό των οφειλετών του Δημοσίου. Εκτιμάται δε ότι τουλάχιστον το 20% των 5,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων που θα κληθούν να πληρώσουν όλα αυτά τα χαράτσια, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.
Μάλιστα, στους 1.000.000 και πλέον οφειλέτες έρχονται να προστεθούν 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Οι εφορίες έχουν ήδη λάβει εντολή να τους εντοπίσουν και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να εισπράξουν τα ποσά από το τέλος ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages