Βγήκαν παγανιά ξανά για την Μαραθόλακα... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Βγήκαν παγανιά ξανά για την Μαραθόλακα...

Βγήκαν παγανιά ξανά για την Μαραθόλακα...

Share This
Να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας ώστε να αποτρέψουν τη μεταφορά άλλων σκουπιδιών, με οποιαδήποτε μορφή, στη Μαραθόλακκα του Καρβελίου, καλεί κάθε ενεργό και συνειδητοποιημένο πολίτη η Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο. Ξεκαθαρίζει δε ότι όποιος τολμήσει να παραβιάσει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και του Δημοτικού Συμβουλίου και ανεβάσει στον Ταΰγετο και άλλα σκουπίδια, θα μηνυθεί την ίδια στιγμή και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.
Η Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο θεωρεί ότι μεθοδεύεται η επαναχρησιμοποίηση της Μαραθόλακκας, στην οποία είναι ήδη εγκαταλειμμένες χιλιάδες άκρως επικίνδυνες σκουπιδομπάλες, παρά την αναζήτηση άλλων χώρων από το Δήμο για την επεξεργασία των σκουπιδιών. Άλλωστε και στο παρελθόν αναζήτησε ο Δήμος άλλους χώρους, αλλά συνέχισε να γεμίζει σκουπίδια τον Ταΰγετο.
Σε σχετική ανακοίνωση η Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο σημειώνει: «Τις τελευταίες κυρίως ημέρες διαβάζουμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο δηλώσεις του δήμαρχου κ. Νίκα, σχετικές με τον χώρο τοποθέτησης των νέων μηχανημάτων που παραχωρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διαχείριση των σκουπιδιών των δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης.
Επειδή ο κ. Νίκας μεταπήδησε, από τη μια μέρα στην άλλη, από το «όχι τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα» στο «αν δεν βρεθεί άλλος χώρος που να πληροί τα κριτήρια, τότε θα επιλεγεί η Μαραθόλακκα», υπενθυμίζουμε σ’ αυτόν, στους ενδιαφερόμενους σκουπιδοεπιχειρηματίες, αλλά και οποιονδήποτε άλλον που ενδιαφέρεται ειλικρινά ή πολιτικάντικα ή επιχειρηματικά, ότι:
1) η περιοχή του Ταϋγέτου είναι πλέον κορεσμένη από τη συνεχή επί 9ετία χρήση της και με χιλιάδες σκουπιδοδέματα που σαπίζουν με όλα τα τραγικά αποτελέσματα, που σε λίγο καιρό θα αντιμετωπίσει το περιβάλλον και η πόλη της Καλαμάτας
2) βρίσκονται σε ισχύ δύο αποφάσεις: α) του Δήμου Καλαμάτας η 063/15.2.2010, με την οποίαν ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι «Εάν στην κυβερνητική πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων εντάσσονται οι δεματοποιητές, ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί έγκριση από το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου για τοποθέτηση δεματοποιητή, δεμάτων και υπολειμμάτων σε άλλο χώρο, εκτός ευρύτερης περιοχής Μαραθόλακκας, που θα αγοράσει ή θα ενοικιάσει, γιατί αποδείχθηκε αδύνατη η εγκατάσταση στη Μαραθόλακκα», και β) η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας 741/17.7.2009, (η οποία επιβεβαιώθηκε και με τις επόμενες αποφάσεις και του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της 16/12/2009 και του Μονομελούς ξανά της 6/7/2010), με βάση την οποίαν απαγορεύει στο Δήμο Καλαμάτας «την εναπόθεση απορριμμάτων σ' αυτόν (τη Μαραθόλακκα) με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε μορφή». Ελπίζουμε να καταλαβαίνουν όλοι τους το νόημα της απόφασης αυτής, αλλά και να κατανοούν πως ο οποιοσδήποτε που θα κάνει εναπόθεση σκουπιδιών στην απαγορευμένη δικαστικώς περιοχή, μηνύεται και πάει αυτόφωρο.
3) ο κ. Νίκας έχει υπογράψει και μας έχει παραδώσει την παρακάτω «κοινή δήλωση-δέσμευση βασικών αρχών….» πως «με τη λήξη του τριμήνου (σημ. που είχε αρχίσει από 11.3.2011) τα μηχανήματα της μεθόδου RAM θα πάψουν να λειτουργούν και θα απομακρυνθούν άμεσα από τη Μαραθόλακκα και την ευρύτερη περιοχή του Ταϋγέτου και δεν πρόκειται στο μέλλον να τοποθετηθεί οιοδήποτε άλλο μηχάνημα οιασδήποτε μορφής, ούτε θα πίπτουν ή θα συγκεντρώνονται με οιονδήποτε τρόπο ή μορφή απορρίμματα στον Ταΰγετο».
Καλούμε τους σώφρονες να αναλογιστούν το μέγεθος της αντιπαράθεσης που θα υπάρξει, στην περίπτωση που ξαναεπιλεγεί ο Ταΰγετος για να ολοκληρωθεί η καταστροφή του..
Καλούμε τους συμπολίτες μας να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν στα σχέδια των γνωστών αμετανόητων, που συνεχίζουν να πιστεύουν πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα μπορούν να καταστρατηγούνται.
Εντός των προσεχών ημερών θα επισκεφθούμε τον κ. Εισαγγελέα να τον ενημερώσουμε για τα σχέδια του κ. Νίκα και να του ζητήσουμε να επιβλέψει, αν χρειαστεί, την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν τη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου.
Και εν κατακλείδι, το μήνυμα που στέλνουμε σε όλους είναι πως, τον Ταΰγετο θα τον προστατέψουμε με κάθε τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages