Εξελίξεις στα θέματα Υγείας στο δήμο Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εξελίξεις στα θέματα Υγείας στο δήμο Μεσσήνης

Εξελίξεις στα θέματα Υγείας στο δήμο Μεσσήνης

Share This
Συνάντηση είχε σήμερα στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ο Δήμαρχος κ. Στάθης Αναστασόπουλος με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γεώργιο Μπέζο, τους δικηγόρους του Δήμου και του Νοσοκομείου κυρίους Ιωάννη Αθανασόπουλο και Χρήστο Αρχοντή αντίστοιχα καθώς και της συμβολαιογράφου κα. Ιφιγένεια Ρουσάκη.
Ο σκοπός της συνάντησης αυτής σχετιζόταν με τη διαδικασία σύνταξης διορθωτικής πράξης συμβολαίου, που αφορά την παραχώρηση οικοπέδου του Δήμου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για την ανέγερση Περιφερειακού Ιατρείου στο Πεταλίδι.
Πρόκειται για ένα απόλυτα ώριμο έργο, ο φάκελος του οποίου τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στην Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ προκειμένου να εγκριθεί και να χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση του.
Το σύνολο των απαιτούμενων μελετών του έργου ολοκληρώθηκαν σταδιακά, με την συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης και της ΔΕΠΑΝΟΜ, η διορθωτική πράξη δε του συμβολαίου, είναι το τελευταίο στάδιο των απαιτούμενών ενεργειών για την ωρίμανση του.
Παράλληλα στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν και οι διαδικασίες για την έναρξη της προσπάθειας υλοποίησης νέου Περιφερειακού Ιατρείου στην Τοπική Κοινότητα της Βαλύρας. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου έχει ήδη ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του Δήμου, γι αυτό και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ήτοι την προσεχή εβδομάδα, θα αποφασιστεί η παραχώρηση οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να ξεκινήσουν οι μελετητικές ενέργειες και οι προσπάθειες χρηματοδότησης, οι οποίες ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του έργου.
Τέλος, εξετάσθηκαν θέματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και προωθήθηκαν οι ενέργειες εκείνες, ώστε μέχρι τέλους Μαΐου, όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία να έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό, δηλαδή ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, internet κλπ. Αυτό θα υλοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας των υπηρεσιών Δήμου Μεσσήνης και Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages