Μέτρα για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μέτρα για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο

Μέτρα για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο

Share This
Στο δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ μπορεί να υπάρξει η προσθήκη ενός παραρτήματος, στο οποίο θα καταγράφονται συστάσεις για εξειδικευμένα για κάθε χώρα μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της γερμανικής κυβέρνησης.Ο αξιωματούχος δήλωσε, ωστόσο, ότι το παράρτημα δεν θα προβλέπει αναπτυξιακά πακέτα τα οποία θα χρηματοδοτούνται με ελλείμματα.
Σημειώνεται ότι ο Γάλλος σοσιαλιστής ηγέτης Φρανσουά Ολάντ δήλωσε χθες ότι, εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος στις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές της 6ης Μαΐου, θα ζητήσει την προσθήκη αναπτυξιακών μέτρων στο δημοσιονομικό σύμφωνο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η έκδοση ευρωομολόγων για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής στην Ευρώπη και η αύξηση των δανείων που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times παραπέμπει σε αξιωματούχους στο Βερολίνο, οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει περιθώριο ενός συμβιβασμού μεταξύ του κ. Ολάντ, εφόσον εκλεγεί, και της γερμανίδας καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ, παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση του σοσιαλιστή υποψήφιου συνεπάγεται την ανάληψη δαπανών που θα χρηματοδοτηθούν με έσοδα από τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι η κυρία Μέρκελ είναι επίσης υπέρ της επιβολής κάποιας φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Το Bloomberg σημειώνει ότι η έμφαση της ΕΕ όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους αλλάζει και προσθέτει ότι η αλλαγή σηματοδοτήθηκε χθες από τη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι υπέρ ενός "αναπτυξιακού συμφώνου", την οποία έσπευσε να υποστηρίξει η Μέρκελ. Η δήλωση του Ντράγκι "αντανακλά το βάθος της ανησυχίας της ΕΚΤ για τις ασθενείς προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης", σημείωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής οικονομολόγος της χρηματοπιστωτικής εταιρίας Barclays Capital στο Λονδίνο κ. Τζούλια Κάλοου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages