Εκδήλωση στη Μεσσήνη για τον Αλαν Τιούρινγκ, - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκδήλωση στη Μεσσήνη για τον Αλαν Τιούρινγκ,

Εκδήλωση στη Μεσσήνη για τον Αλαν Τιούρινγκ,

Share This
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Άλαν Τιούρινγκ, με αφορμή το γεγονός ότι το 2012 αποτελεί έτος αφιερωμένο από τον Ο.Η.Ε. στον «πατέρα» της πληροφορικής, πραγματοποιεί στη Μεσσήνη η σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος».
Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τη Τετάρτη 11 Απριλίου στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της σχολής στο κέντρο της Μεσσήνης(είσοδος ελέυθερη).
Συγκεκριμένα θα προβληθεί σε γιγαντοοθόνη αφιέρωμα στο σπουδαίο έργο του Τιούρινγκ.
Η συμβολή του Τιούρινγκ στην επιστήμη τον υπολογιστών υπήρξε μεγάλη αλλά δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη πατρίδα του την Αγγλία. Για το λόγο αυτό και προς αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας θεσπίστηκε το 2012 από τα Ηνωμένα Έθνη έτος αφιερωμένο στον Αλαν Τιούρινγκ με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του(1912).
Ο Τιούρινγκ συνέβαλε στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης. Σημαντική υπήρξε ωστόσο η συνεισφορά του στον Παγκόσμιο Πόλεμο στο κέντρο της βρετανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας καθώς αποκρυπτογράφησε αμέτρητους γερμανικούς κωδικούς.
Υποστηρίζεται πως η προσφορά του ήταν τόσο μεγάλη που χάρη σε αυτόν ο πόλεμος τελείωσε δύο χρόνια νωρίτερα. Μετά τον πόλεμο σχεδίασε έναν από τους πρώτους ηλεκτρονικούς ψηφιακούς υπολογιστές.
Πέθανε το 1954 αυτοκτονώντας, πικραμένος από τη στάση της Αγγλικής κυβέρνησης που τον διέσυρε κατηγορώντας τον ως ομοφυλόφιλο, το οποίο χαρακτηριζόταν σοβαρό αδίκημα εκείνη την εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages